Καθαριότητα: Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που ντρεπόσουν να κάνεις

Το να καταφέρεις να διατηρήσεις το νοικοκυριό σου καθαρό δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Πάντα κάτι θα φύγει από τον έλεγχο σου; όπως για παράδειγμα τα έντομα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ανοίξεις την πόρτα ή το παράθυρό σου για να εισβάλλει ξαφνικά μία κατσαρίδα και να κάνει κάπου μία φωλιά. Ή ποτέ δεν θα είσαι σίγουρη που θα λερώσει το κατοικίδιο σου.

Αν τώρα ντρέπεσαι να ρωτήσεις ακόμα και τα πιο κοντινά σου πρόσωπα πώς θα τα βγάλεις πέρα, εμείς απαντάμε σε όλα σου τα ερωτήματα.

Ερώτηση: Πώς θα καθαρίσεις τον ιδρώτα;

Απάντηση: Ανακάτεψε σε ίσα μέρη νερό και χυμό λεμονιού και τοποθέτησε μέσα σε αυτό το ρούχο. Τρίψε για λίγο και βάλτο στο πλυντήριο.

Ερώτηση: Πώς θα καθαρίσεις το αίμα;

Απάντηση: Αν το αίμα είναι ακόμα υγρό, πλύνε γρήγορα με κρύο νερό. Αν ο λεκές είναι πιο δύσκολος χρησιμοποίησε οξυζενέ. Στην περίπτωση που το αίμα ξεραθεί στο ύφασμα χρησιμοποίησε μία οδοντόβουρτσα και τρίψε καλά. Χρυσή συμβουλή: Στο αίμα χρησιμοποίησε πάντα μαλακτικό.

Καθαριότητα: Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που ντρεπόσουν να κάνεις 2

Ερώτηση: Πώς θα αφαιρέσεις τα ούρα του κατοικίδιου σου;

Απάντηση: Πάντα εξαρτάται από το υλικό που λερώθηκε. Αν για παράδειγμα λερωθεί ένα απλό πλακάκι, ένα καθαριστικό με έντονο άρωμα θα βοηθήσει. Σε περίπτωση που πρόκειται για μοκέτα, χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό και τρίψτε καλά.

Ερώτηση: Πως θα ξεφορτωθείς τις περίεργες μυρωδιές στα έπιπλα;

Απάντηση: Ψέκασε τα έπιπλα σου με λίγη μαγειρική σόδα που έχεις διαλύσει σε λίγο νερό και άφησε τα να στεγνώσουν μακριά από τον ήλιο για να μην ξεθωριάσουν. Αν τωρα η μυρωδιά υπάρχει σε όλο τον χώρο άφησε ένα μπολ με ξύδι για ένα βράδυ έξω. Η άλλη λύση είναι να κρύψεις αρωματικά σαπούνια εδώ κι εκεί.

Ερώτηση: Πώς θα φύγουν οι μυρωδιές από το νεροχύτη;

Απάντηση: Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Μπορείς είτε να τον τρίψεις με καυτό νερό και σαπούνι, είτε με λεμόνι και αλάτι. Μία άλλη λύση είναι να βάλεις μέσα σε καυτό νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα και να το χύσεις στο νεροχύτη.

Καθαριότητα: Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που ντρεπόσουν να κάνεις 3

Ερώτηση: Πώς θα φύγει η άσχημη μυρωδιά από τα παπούτσια;

Απάντηση: Βάλτα στην κατάψυξη. Το κρύο θα καταστρέψει τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία. Φυσικά, τοποθέτησε τα πρώτα σε μία σακούλα.

Ερώτηση: Πως θα ξεφορτωθείς τις κατσαρίδες;

Απάντηση: Αναμείξτε σε ίσα μέρη σκόνη κακάο και διατομική γη και σκονίστε ελαφρά τις περιοχές όπου έχετε δει κατσαρίδες, ή τα σημεία από τα οποία πιστεύετε ότι προέρχονται. Η διατομική γη είναι ασφαλής για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, αλλά θα καταστρέψει τις κατσαρίδες.

Ερώτηση: Πως θα ξεφορτωθείς τους κοριούς;

Απάντηση: Πρέπει να πλένεις πάντα τα υφάσματα στο σπίτι σου, τα ρούχα, τα σεντόνια, τις κουβέρτες. Αν έχεις όμως κοριούς, πρέπει να τα καταψύχεις για 72 ώρες ή να τα σε θερμό αέρα για 15 λεπτά στο στεγνωτήρα για σκοτωθούν τα αυγά. Προληπτική λύση εκτός από το πλύσιμο είναι να βάζεις συχνά και ηλεκτρική σκούπα.

Ερώτηση: Πως θα ξεφορτωθείς τις ψείρες;

Απάντηση: Αν κάποιος στο σπίτι κόλλησε ψείρες, δεν αρκεί να λούζει μόνο το κεφάλι του. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και στην καθαριότητα του σπιτιού. Για παράδειγμα πρέπει να πλυθούν όλα τα υφάσματα με τα οποία ήρθε σε επαφή και στη συνέχεια να μπουν σε στεγνωτήριο σε υψηλή θερμοκρασία. Φροντίστε να πλύνετε και να απολυμάνετε βούρτσες, χτένες και ό,τι υπάρχει στο μπάνιο σας.

Πηγή