Καθαρισμός εντέρων για κοκορέτσι 100% Πεντακάθαρο !!!

Πρώτα ξεκινάμε με ένα ξυλάκι και γυρίζουμε τα εντεράκια ανάποδα Αφού τελειώσουμε το γύρισμα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά με ένα μπουκάλι ξύδι για να σπάσει η πρώτη μυρωδιά.

Μετά τα ξεπλένουμε καλά με νερό,παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και κόβουμε 4 μεγάλα κρεμμύδια κυδωνάτα, 4 λεμόνια κομμένα στην μέση άλλα στίβουμε το χυμό με τα χέρια μας μέσα στα έντερα και βάζουμε και τις λεμονόκουπες μαζί,ρίχνουμε και μισό κιλό αλεύρι και αρχίζουμε το ανακάτεμα για 10 λεπτά με τα χέρια μας… δείτε φωτογραφίες.

 

Τα αφήνουμε 30 λεπτά μέσα στο μείγμα όχι παραπάνω γιατί θα τα φάει το λεμόνι και μετά θα κόβονται στο γύρισμα για το κοκορέτσι,τα βγάζουμε από το μείγμα τα ξεπλένουμε τα κάνουμε πλεξούδες και είναι έτοιμα για το κοκορέτσι. Γίνονται άσπρα σαν το χιόνι …σίγουρη επιτυχία καθαρισμού..!! Τα κρεμμύδια κόβουν την μυρωδιά ,τα λεμόνια λιώνουν την κόλλα που έχουν από την μέσα μεριά τα έντερα δλδ εκεί που κολλάνε και οι ακαθαρσίες και φεύγουν τα πάντα, το αλεύρι έχει την δυνατότητα να τα κάνει λεύκα σαν το χιόνι!!

Κοιτάξτε το χρώμα πως στην στην αρχή και πως στο τέλος!

Gogo Samiou-

Πηγή