Καθαρίστε την καφετιέρα από τα άλατα

Καθαρίστε την καφετιέρα από τα άλατα με…

Από τα πιο λατρεμένα ροφήματα παγκοσμίως θεωρείται ο καφές. Ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι με το που θα ξεκινήσουν τη μέρα τους. Με την τονωτική του δράση μας ανεβάζει τη διάθεση και μας εξοπλίζει με ενέργεια. Αλλά μία βρώμικη καφετιέρα; Μεγάλος μπελάς! Πάντα βαριόμαστε να την καθαρίσουμε ή απλά το αμελούμε. Ανεξάρτητα από το μοντέλο της καφετιέρας σας, αυτή η μέθοδος καθαρισμού με το κιτρικό οξύ είναι ιδανική για όλους τους τύπους. Ακολουθήστε τη διαδικασία που σας δίνουμε παρακάτω και θα γευτείτε αμέσως τη διαφορά.

Γιατί το κιτρικό οξύ είναι καλύτερο από το ξύδι

Έχοντας δοκιμάσει στο παρελθόν τη μέθοδο με το ξύδι, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη. Το θέμα με το ξύδι σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αφήνει τα δικά του κατάλοιπα σε γεύση και μυρωδιά που διαπερνούν στον καφέ μου, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες μετά το καθάρισμα. Και τότε ανακάλυψα τη λύση με το κιτρικό οξύ, που δεν αλλοιώνει καθόλου τη γεύση του αγαπημένου μου γαλλικού. Καθαρίζει μάλιστα τα άλατα, τα έλαια του καφέ και τυχόν υπολείμματα το ίδιο αποτελεσματικά. Το κιτρικό οξύ είναι το γνωστό ξινό σε μορφή σκόνης (είτε σε φακελάκια είτε σε κουτάκι), που το βρίσκετε στο τμήμα μπαχαρικών του σούπερ μάρκετ. Είναι το ίδιο μυστικό συστατικό που χρησιμοποιήσαμε για να διατηρήσουμε τα αμπελόφυλλα σε βάζο.

Τί θα χρειαστείτε για να διώξετε τα άλατα

  • ζεστό νερό βρύσης
  • μία κουταλιά ξινό σε σκόνη
  • σφουγγαράκι και υγρό πιάτων
  • στεγνή πετσέτα

Καθαρίστε την καφετιέρα ακολουθώντας τα βήματα

Σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό διαλύστε μία κουταλιά της σούπας ξινό (ένα φακελάκι). Ρίξτε το μείγμα στον κάδο της καφετιέρας και συμπληρώστε με ζεστό νερό μέχρι ο κάδος να γεμίσει πλήρως.

Καθαρίστε την καφετιέρα από τα άλατα με... 2

Βάλτε σε λειτουργία την καφετιέρα και αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος λειτουργίας της, αφήστε την 10 λεπτά όπως είναι μέχρι να κρυώσει.

Αφαιρέστε και πετάξτε το χάρτινο φίλτρο με ότι απέμεινε από το κιτρικό οξύ.

Αδειάστε την κανάτα της καφετιέρας, σαπουνίστε και ξεπλύντε την καλά. Σαπουνίστε και ξεπλύντε και τα υπόλοιπα αφαιρούμενα μέρη, όπως το φίλτρο.

Σκουπίστε με μια πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι.

Γεμίστε τον κάδο αυτή τη φορά με σκέτο νερό βρύσης (όχι απαραίτητα ζεστό) και ξαναβάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία. Αν και το κιτρικό οξύ είναι βρώσιμο, καλύτερα θα είναι να απομακρυνθούν όλα τα κατάλοιπα του μείγματος από τον καθαρισμό της καφετιέρας.

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα υπέροχο φλυτζάνι γαλλικού καφέ! Στην υγειά σας!

Ο καφές αποτελεί αναμφίβολα το υγρό καύσιμο της καθημερινότητας και αναπόσπαστο μέρος της ατομικής μας κουλτούρας. Καθαρίστε την καφετιέρα σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα για να είστε σίγουροι ότι ο καφές σας θα έχει πάντα την ίδια υπέροχη γεύση.

Πηγή