Κίνηση Ματ! Έτσι θα Βάλετε Τέλος στις Λιγούρες

Είναι στο χέρι σου. Κυριολεκτικά.

Εκείνο το υπέροχο γεμιστό τσουρέκι, το περιποιημένο burger με λιωμένο τσένταρ κι εκείνο το αφράτο donut με γέμιση μερέντα στη βιτρίνα του φούρνου νιώθεις ότι στοιχειώνουν καθημερινά τη σκέψη σου. Για την ακρίβεια, έχεις φτάσει σε σημείο να δηλώνεις ευθαρσώς και χωρίς ντροπή στις φίλες σου ότι οι παραπάνω λιχουδιές εδώ και καιρό έχουν πάρει το ρόλο του πιο απαγορευμένου και θελκτικού πειρασμού σου, με αποτέλεσμα να ενδίδεις χωρίς πολλή σκέψη στη… λιγούρα και, κατ’επέκταση, στην διατροφική αμαρτία.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις την ανάγκη να δαγκώσεις τον καρπό της αμαρτίας, σφίξε τη γροθιά και προσπέρασέ το! 

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, αυτή τη λύση προτείνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Σικάγο οι οποίοι τονίζουν ότι το σφίξιμο μιας οποιαδήποτε μυϊκής ομάδας την ώρα που το αίσθημα της λιγούρας κορυφώνεται, αυξάνει σημαντικά τη δύναμη της θέλησης. Έτσι, αυτή η κίνηση λειτουργεί ως την απόλυτη πνευματική αντίσταση σε κάτι που μας είναι γευστικά αρεστό αλλά έχει (θερμιδικές) επιπτώσεις στην υγεία και τη σιλουέτα μας. 

Η γροθιά δεν βάζει στοπ στη λαχτάρα σου; Οι ειδικοί σε προτρέπουν να προσπαθήσεις να σφίξεις τα δόντια ή την κοιλιά σου για 1-2 λεπτά, προκειμένου να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.

Πηγή