Κέικ ταψιού γεμιστό με κρέμα

Υλικά
Για το κέικ
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml γάλα
  • 130ml σπορέλαιο
  • 200γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
Για την κρέμα
  • 500ml γάλα
  • 120γρ ζάχαρη
  • 60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 4 βανίλιες
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αυγό,τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γαλα απο την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,τις βανίλιες και το αλάτι για το κέικ
  • Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο,το ξύσμα και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί,περίπου 26-28 εκ,και αδειάζουμε το μείγμα
  • Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε,κουταλιά κουταλιά,σε όλη την επιφάνεια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
  • Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη