Κέικ στρατσιατέλα με φράουλες

Ένα απολαυστικό, ανοιξιάτικο κέικ με την υπέροχη γεύση από φρέσκιες φράουλες, που θα λατρέψει η οικογένεια και όλοι όσοι το δοκιμάσουν.

Υλικά Για το παντεσπάνι

  • 7 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ

Για τη γέμιση

  • περίπου 500 γρ. φράουλες για τη σάλτσα φράουλας
  • 200 γρ. φράουλες για τη γέμιση κομμένες στη μέση
  • 1 κ.γ. ζελατίνη

Για τη σαντιγί

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος πλήρη

Για τη διακόσμηση

  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα σε φλούδες
  • μερικές φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση 1. Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια των αυγών για 2 λεπτά σε μαρέγκα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και γυαλιστερό. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ώστε να μην καταστραφεί ο λευκός αφρός και να γίνει το κέικ πιο αφράτο. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί του κέικ και το ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. 2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας: βάζουμε τις φράουλες σε μια μικρή κατσαρόλα, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε να πάρουν βράση. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στον πάγκο εργασίας πάνω σε λαδόκολλα και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια. 3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. 4. Συναρμολογούμε το κέικ: στο ένα από τα δύο κομμάτια παντεσπάνι απλώνουμε τη μισή σάλτσα φράουλας, τις μισές από τις κομμένες φράουλες και από πάνω το 1/3 της κρέμας σαντιγί. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι του κέικ και τοποθετούμε τα ίδια υλικά όπως το πρώτο. Με το 1/3 της σαντιγί που έμεινε καλύπτουμε τα πλευρικά τοιχώματα του κέικ. 5. Απλώνουμε στην επιφάνεια τις φλούδες σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.

Πηγή