Κέικ πορτοκαλιού με τρούφα σοκολάτας.

Κέικ πορτοκαλιού με τρούφα σοκολάτας..

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι λάδι ( ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο)

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 500 γρ φαρίνα
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι
  • Τρούφα σοκολάτας 1 φακελάκι
  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το πορτοκάλι και το αλέθουμε να γίνει πουρές. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη ,το χυμό, τις βανίλιες και τα αυγά.

Μέτα ρίχνουμε τον πουρέ πορτοκαλιού και το αλεύρι , ανακατεύουμε με την μαρίζ σιγά σιγά…. στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα….. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις για 1 ώρα….. Μόλις γίνει και το ξεφορμάρουμε το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος η το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη…..

 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou