Κέικ καρότου με γλάσσο λευκής σοκολάτας

Υλικά

  • 2,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 φλιτζάνια καρότο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα (κοφτά)
  • ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζι μ’ ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το χυλό του κέικ σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε και αν το μαχαίρι βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κεικ μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο στη φόρμα να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Το περιχυνουμε με γλασσο σοκοκατας ή πασπαλιζουμε με άχνη ζαχαρη …. Για το γλάσσο ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι γάλα και προσθέτουμε 1 κουβερτούρα λευκής σοκολάτας…. ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 5 λεπτά να χλιαρύνει… περιχύνουμε το κέικ…

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Πηγή