Κέικ βουτύρου δίχρωμο με μερέντα !!

Ένα καταπληκτικό,μοσχοβολιστό κέικ βουτύρου δίχρωμο!!! Μαλακό και ”γεμάτο” σε γεύση και άρωμα,με τέλεια υφή σκέτη απόλαυση!!!

Υλικά

  • 500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία .δωματίου

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 4 αυγά
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ σοκολάτα ρόφημα σκόνη
  • 1 κ.σ κακάο σκόνη
  • 200 γρ.μερεντα για το γέμισμα

Εκτέλεση

-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.- Προσθέτω 1-1 τα αυγά,βανίλιες,ξύσμα,χαμηλώνω την  ταχύτητα του μίξερ και ρίχνω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν .-Σε ένα μπολ ρίχνω το 1/3 του μείγματος,προσθέτω τη σοκολάτα ρόφημα σκόνη και το κακάο και λίγο γαλατάκι έξτρα να αραιώσει και ανακατεύω καλά.-

Σε φόρμα βουτυρωμένη αδειάζω εναλλάξ κουταλιές από το λευκό μείγμα με το σοκολατένιο. Πριν την τελευταία στρώση ρίχνω και μερικές κουταλιές μερέντα.- Ψήνω στους 180  πάνω κάτω για 45-50 λεπτά. Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!! Το γλάσο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!

Συνταγή Σόφη Τσιώπου  Οι Λιχουδιές της Σόφης