Κάτι ξέρουν παραπάνω Αυτές τις πέντε αγαπημένες τροφές δεν τρώνε ποτέ οι γιατροί!

Σίγουρα ξέρουν παραπάνω κι έτσι πρέπει κι εμείς να υιοθετούμε τις επιλογές τους στη διατροφή μας. Ο λόγος για τους γιατρούς, που όπως θα δείτε, δεν τρώνε τις παρακάτω τροφές:

ΠΑΓΩΤΟ

αγαπημένες τροφές

Μάλλον θα σας έρθει κεραμίδα εάν ακούσετε τι έχουν να πουν οι γιατροί για το παγωτό.

«Πρόκειται για τη χειρότερη τροφή για τους ανθρώπους», λέει ο Dr. Hirt. «Είναι γεμάτο με χημικά, ορμόνες και παστεριωμένα γαλακτοκομικά. Η παστερίωση μεταβάλλει τις πρωτείνες του γάλακτος. Περιέχει κορεσμένα λίπη και το χειρότερο όλων, ζάχαρη». Το frozen yogurt όμως;

FROZEN YOGURT

αγαπημένες τροφές

Και τι έχει να πει για το frozen yogurt; «Δεν είναι και πολύ καλύτερο. Περιέχει ζάχαρη, η οποία έχει καταστρέψει τον ανθρώπινο πολιτισμό περισσότερο από οποιοδήποτε συστατικό».

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

αγαπημένες τροφές

Όχι όλα βέβαια, απλώς αυτά που περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα. Ο Dr. Chandra προτείνει να επιλέγουμε τα βιολογικά. Αποφύγετε τα πάντα που σας θυμίζουν το μάθημα της χημείας που κάνατε στο σχολείο. Π.χ. βενζοϊκό νάτριο + βρωμικό κάλιο = τροφή-που-δεν-θα-βάλω-στο-στόμα-μου».

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΧΥΜΟΙ ΚΑΙ ENERGY DRINKS

αγαπημένες τροφές

Όλοι ξέρουμε ότι είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να πιει κάποιος «λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και της οξύτητας», λέει ο Dr. Chandra. «Είναι τοξικά για τα δόντια σας και προκαλούν έλλειψη ασβεστίου. Επιπλέον προκαλούν παχυσαρκία λόγω της ζάχαρης που περιέχουν. Γι” αυτό αφήστε τις δικαιολογίες και απλά φορντίστε να τα αποφεύγετε». Και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι γιατροί.

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

αγαπημένες τροφές

«Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή επεξεργασμένων τροφίμων καθώς περιέχουν πολλά λιπαρά, αλάτι και συντηρητικά», μας εξηγεί ο Dr. Chandra. «Η κατανάλωση των αλλαντικών έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του στομάχου, μεταξύ άλλων». Να θυμάστε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται και τα λουκάνικα.

Πηγή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *