Κάντε το Πλύσιμο των Πιάτων στο Χέρι Παιχνιδάκι με Αυτά τα 7 Tips

Μπορεί τα πλυντήρια πιάτων να είναι αρκετά δημοφιλή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν όλοι από ένα. Ακόμα και όσοι από εσάς έχετε πλυντήριο πιάτων, υπάρχουν φορές που θα πλύνετε τα πιάτα στο χέρι. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: οι περισσότεροι δεν έχουν αρκετό χρόνο για ένα εκτεταμένο πλύσιμο.Γι αυτό κι εμείς, έχουμε να σας προτείνουμε 7 tips που θα κάνουν το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι μια γρήγορα και κυρίως εύκολη διαδικασία!

Επιλέξτε ένα υγρό πιάτων με τα σωστά συστατικά Προμηθευτείτε αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι για τα πιάτα με γαλακτικό οξύ – θα απομακρύνει τα βακτήρια και θα κάνει το πλύσιμο πιο εύκολο. Ένα ακόμα συστατικό που κάνει το σαπούνι πιάτων ιδιαίτερα ισχυρό είναι το οξείδιο λαυραμίνης. Θα το βρείτε στα συστατικά του υγρού πιάτων ως Ν-οξείδια C12-14 – αλκυλοδιμεθυλαμινών ή lauramine oxide.

Επιλέξτε ένα υγρό πιάτων με τα σωστά συστατικά.

Εφαρμόστε ένα απολυμαντικό ξέπλυμα Η απολύμανση είναι μέρος της διαδικασίας που περνάνε τα πιάτα αν τα βάλετε στο πλυντήριο, ωστόσο  μπορείτε να το κάνετε και στο χέρι. Βάλτε τα πιάτα σας σε μια λεκάνη με νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού λευκαντικό οξυγόνο και αφήστε τα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο διάλυμα και για να απολυμάνετε το σφουγγάρι και τον νεροχύτη σας.

Πάρτε ένα «σοβαρό» σφουγγάρι Υπάρχουν σφουγγάρια που θα κάνουν τη διαδικασία του πλυσίματος πολύ πιο εύκολη. Στο εμπόριο θα βρείτε σφουγγάρια που έχουν «σύρμα» από πλαστικό και λειτουργούν πολύ καλά στα πιάτα, χωρίς να αφήνουν γρατσουνιές.

Υπάρχουν σφουγγάρια που θα κάνουν τη διαδικασία του πλυσίματος πολύ πιο εύκολη.

Αφήστε τα πιάτα να μουλιάσουν Είναι ίσως δελεαστικό να αρχίσετε να τρίβετε ξεραμένη τροφή που έχει κολλήσει στο πιάτο, αλλά κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας και αφήστε τα πιάτα να μουλιάσουν πριν τα πλύνετε. Ακόμα και αν τα αφήσετε για 2 μόνο λεπτά, το πλύσιμο θα γίνει πολύ πιο εύκολο γιατί όλες οι ξεραμένες τροφές θα μαλακώσουν. Αν έχετε βραστήρα, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ζεστό νερό για ακόμα πιο δραστικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να ξεκολλήσετε τα γαλακτοκομικά και τις αμυλούχες τροφές Αν θέλετε για παράδειγμα να απομακρύνετε το βούτυρο, χρησιμοποιήστε κρύο νερό. Το ζεστό θα το κάνει κολλώδες και θα είναι δύσκολο να βγει.

Κάντε τη μαγειρική σόδα τον καλύτερό σας φίλο στην απομάκρυνση του λίπους Αν βρίσκεστε αντιμέτωποι με ένα τηγάνι με κολλημένο λίπος, ρίξτε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και γεμίστε το με νερό μέχρι πάνω. Βάλτε το στο μάτι για λίγο και το λίπος θα φύγει σε δευτερόλεπτα μόλις το τρίψετε.

Κάντε τη μαγειρική σόδα τον καλύτερό σας φίλο στην απομάκρυνση του λίπους.

Μην αφήνετε βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη σας Αν σκοπεύετε να αφήσετε βρώμικα πιάτα, καλύτερα να τα βάλετε δίπλα και όχι μέσα στον νεροχύτη, διότι αργότερα θα τον χρειαστείτε για να τα πλύνετε. Αυτό, όμως, που μπορείτε να κάνετε, είναι να ξεπλένετε πρόχειρα τα πιάτα σας, απομακρύνοντας τα φαγητά και αφήνοντάς τα στον νεροχύτη με λίγο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν τα πλύνετε μετά από 2 μέρες (καλό είναι βέβαια να μην τα αφήσετε τόσο), θα είστε σίγουροι ότι δεν θα έχουν κολλημένες τροφές και το πλύσιμο θα γίνει παιχνιδάκι.

Πηγή