Κάντε το Μπάνιο σας να Αστράφτει! 7 Μυστικά & Κόλπα για ένα Πεντακάθαρο Μπάνιο

Το μπάνιο σας μπορεί να είναι ένα από τα πιο περίεργα μέρη στο σπίτι σας για να καθαρίσετε. Η μπανιέρα, τα πλακάκια και η τουαλέτα, όλα χρειάζονται αρκετή καθαριότητα. Έτσι, όταν θέλετε να τα καθαρίσετε, αναζητάτε μια διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απλή και εύκολη.

Εδώ είναι μερικά κόλπα καθαρισμού για το μπάνιο σας που θα το κάνουν να αστράφτει πανεύκολα!

Κεφαλή του ντους

Πάρτε μια πλαστική σακούλα και ρίξτε 1 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι ξύδι και τοποθετήστ την κεφαλή του ντους στη σακούλα. Ασφαλίστε την με μια ταινία και αφήστε την για 30 λεπτά. Όταν έρθει η ώρα, ξεπλύνετε το ντους σας με λίγο ζεστό νερό.

Κουρτίνα μπάνιου

Ανακατέψτε 500ml χλωρίνη με 2 κουταλιές σούπας υγρό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε με αυτό ολόκληρη την κουρτίνα. Αφήστε το για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε. Αυτό το μίγμα θα απολυμάνει την κουρτίνα σας.

Βρύσες

Απλώστε αφρό ξυρίσματος στις βρύσες σας και σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να τις καθαρίσετε.

Καθρέπτες

Φτιάξτε ένα διάλυμα από σόδα και υπεροξείδιο υδρογόνου και ψεκάστε τους καθρέφτες σας. Όταν τους σκουπίσετε με ένα σφουγγάρι θα έχετε καθαρούς καθρέπτες χωρίς γραμμές.

Βουλωμένη αποχέτευση

Πετάξτε μία ή δύο ταμπλέτες απόφραξης στην αποχέτευσή σας και μετά ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι. Ρίξτε καυτό νερό στην αποχέτευσή σας μετά από λίγα λεπτά.

Ταβάνι

Βουτήξτε μια σφουγγαρίστρα σε ένα μίγμα από ξύδι και ζεστό νερό και καθαρίστε το ταβάνι σας με αυτό. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε προστατευτικά γυαλιά όταν κάνετε τέτοια δουλειά.

Μπανιέρα

Απολυμάνετε τη μπανιέρα σας με ένα μίγμα που αποτελείτε από 1/2 φλιτζάνι ξύδι, 1 φλιτζάνι οινόπνευμα, 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 4 λίτρα ζεστό νερό. Ρίξτε το διάλυμα ομοιόμορφα σε ολόκληρη τη μπανιέρα και αφήστε το για 15 λεπτά προτού το ξεπλύνετε.

Σκουριά

Ρίξτε λίγο αλάτι πάνω από την σκουριασμένη περιοχή και τρίψτε την. Στη συνέχεια ρίξτε χυμό λεμονιού πάνω από αυτό και αφήστε το εκεί για μια μέρα. Όταν το ξεπλύνετε το πρωί, η σκουριά θα φύγει.

Τουαλέτα

Διαλύστε λίγο στοματικό διάλυμα ή οδοντόκρεμα στο νερό και ρίξτε το στα βρώμικα μέρη της τουαλέτας σας. Αφήστε το για 30 λεπτά προτού αρχίσετε να τρίβετε με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε το και θαυμάστε πόσο καθαρή είναι η τουαλέτα σας.

Πλακάκια

Λίγο βαμβάκι με χλωρίνη ή στοματικό διάλυμα θα κάνει τα πλακάκια σας πολύ καθαρά και λαμπερά. Πηγή