Κάντε την κεραμική σας εστία να λάμπει σαν καινούρια με ΑΥΤΑ τα πανέξυπνα tips!

Η κεραμική εστία είναι πολύ πρακτική, ιδιαίτερα για τις μικρές κουζίνες. Ωστόσο, καθαρίζεται δύσκολα. Μαζεύονται πάνω της βρομιά και υπολείμματα φαγητού, τα οποία σκληραίνουν και δεν βγαίνουν εύκολα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά που θα βλάψουν την επιφάνεια της κουζίνας σας.

Δείτε παρακάτω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε την κεραμική εστία σας:

Θα χρειαστείτε:

Ένα μπουκάλι για σπρέι Μαγειρική σόδα Λευκό ξίδι Μια πετσέτα ή ένα πανί Μια ξύστρα ξυραφιού

Αρχικά, καθαρίστε την (κρύα) εστία με ένα υγρό σφουγγάρι. Μετά ψεκάστε με λίγο ξίδι. Έτσι, θα διαλυθούν τα λίπη και θα μαλακώσετε την γλίτσα.

Στην συνέχεια, ρίξτε πάνω από τα βρόμικα σημεία μαγειρική σόδα. Δεν χρειάζεται να ρίξετε πολλή, μόνο αρκετή ώστε καλύπτεται η βρομιά. Ρίξτε πάνω από την μαγειρική σόδα ξίδι και αφήστε το για 15 λεπτά.

Σημείωση: μπορείτε είτε να το αφήσετε έτσι, είτε να καλύψετε την εστία με μια υγρή πετσέτα.

Μετά από 15 λεπτά, χρησιμοποιήστε την πετσέτα ή το πανί για να τρίψετε την βρομιά. Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική, γιατί δεν θα αφήσει σημάδια στην εστία.

Αν δεν φεύγουν όλα, ξύστε την επιφάνεια με την ξύστρα ξυραφιού πολύ προσεκτικά. Ξύστε την λίγο λίγο και απαλά για να μην κάνετε γρατσουνιές.

Αν δεν σας αρέσει η παραπάνω φυσική μέθοδος, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το παρακάτω σπρέι. Η Christina, ειδική σε θέματα καθαριότητας, λέει:

«Βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι κρύα πριν χρησιμοποιήσετε το σπρέι. Αν το ρίξετε, ενώ η εστία είναι ζεστή, το σπρέι θα ξεραθεί και δεν θα κάνει δουλειά. Αφήστε το να κάτσει για 5­10 λεπτά και μετά σκουπίστε την βρομιά με χαρτί κουζίνας.»

Πηγή