Κάνοντας ανακαίνιση στο νέο τους σπίτι ανακάλυψαν κάτι που δεν περίμεναν στο υπόγειο του σπιτιού!

Όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε δύο μπάνια στο σπίτι μας. Η πρωινή ετοιμασία θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Για τις γυναίκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ένα από τα μπάνια ως το δικό τους δωμάτιο ομορφιάς.

Για μια οικογένεια στην Ιερουσαλήμ, αυτό το όνειρο έγινε μια πραγματικότητα, όταν ανακάλυψαν ένα επιπλέον κρυφό μπάνιο στο σπίτι τους. Τι βρήκαν ; Βρήκαν αρχαία λουτρά πάνω από 2.000 ετών,

Σε αυτή την φωτογραφία μπορείτε να παρατηρήσετε ότι υπάρχει κάτω από το σπίτι.

Ο Αρχαιολόγος Amit Re’em προσδιόρισε την ανακάλυψη ηλικίας 2.000 ετών, ένα τελετουργικό λουτρό που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό.

Η τοποθεσία του μικβέ, Ein Karem, στην νοτιοδυτική γειτονιά της Ιερουσαλήμ που συχνά ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρα του Ιωάννη του Βαπτιστή, είναι αυτό που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον αυτή την ανακάλυψη.

Υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ των μελετητών ως προς την ύπαρξη ενός εβραϊκού οικισμού στην Ein Karem κατά την περίοδο μεταξύ 538 π.Χ. και 70 μ.Χ. Ωστόσο, η ανακάλυψη ενός μικβά ενισχύει περαιτέρω πολλές ιστορικές υποθέσεις.

Το «Mikvah» είναι μια εβραϊκή λέξη για τη συλλογή του νερού. Βρίσκεται ακόμη σε χρήση από τους σύγχρονους Εβραίους σε όλο τον κόσμο. Δεδομένου ότι η μικβά είναι επίσης πιστεύεται έμπνευση απο Χριστιανικό βάπτισμα. Αυτή η ανακάλυψη είναι η σημαντικότερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων ετών.

Ίσως το πιο δροσερό πράγμα που θα μπορούσατε να βρείτε κάτω από το σπίτι σας.

Πηγή