Κάνεις δίαιτα … στερήσε και η ζυγαρία μένει κολλημένη στα ίδια κιλά! Αυτοί είναι οι λόγοι που σου συμβαίνει

Κάνεις δίαιτα αλλά η ζυγαριά δείχνει κολλημένη στο παλιό σου βάρος! Τι συμβαίνει; Γιατί δεν χάνεις κιλά; Μήπως κάνεις κάτι λάθος, φίλη μου;

1. Νομίζεις ότι με την άσκηση επανορθώνεις για ό,τι τρως στις γιορτές Όπως έδειξε μια πρόσφατη έρευνα, η γυμναστική δεν σταματά τους ανθρώπους από το να πάρουν βάρος κατά τη διάρκεια των γιορτών. Αν λοιπόν νομίζεις ότι μπορείς να τρως όσα μελομακάρονα θέλεις και να πίνεις κάθε βράδυ μόνο και μόνο επειδή γυμνάζεσαι, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Το τίμημα θα το πληρώσεις!

2. Χτίζεις μυική μάζα

Οι μύες ζυγίζουν περισσότερο από το λίπος. Μπορεί λοιπόν να μην μετακινηθεί το νούμερο στη ζυγαριά, αλλά το τονισμένο σου σώμα θα μιλήσει από μόνο του για την πρόοδο που έκανες.

3. Δεν είσαι τόσο αυστηρή όσο νομίζεις

Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να τρως περισσότερο και να γυμνάζεσαι λιγότερο από όσο νομίζεις. Δώσε βάση στις θερμίδες που καταναλώνεις και βρες την καλύτερη γυμναστική για να τις κάψεις. Το περπάτημα μέχρι το περίπτερο δεν θα σε βοηθήσει και τόσο.

4. Αγαπάς τη ρουτίνα στην προπόνηση

Αν συνεχίζεις να κάνεις την ίδια γυμναστική όλη την ώρα, θα γίνεις πολύ καλή σε αυτό και το σώμα σου δεν θα καίει πλέον τις ίδιες θερμίδες από ότι έκαιγε στην αρχή. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ανανεώσεις το πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

5. Προσπάθησες να χάσεις κιλά κάνοντας αποτοξίνωση με χυμούς

Μπορεί να χάσεις λίγα κιλά κάνοντας μια αποτοξίνωση με χυμούς, αλλά θα τα ξαναπάρεις πολύ γρήγορα. Πιθανότατα να πάρεις ακόμη περισσότερα γιατί θα έχεις στερηθεί αρκετά. Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι σίγουρα ούτε οι πιο υγιεινές ούτε οι πιο αποτελεσματικές για να χάσεις βάρος σωστά.

6. Εστιάζεις υπερβολικά στη ζυγαριά

Όπως αποδεικνύεται από διάφορες έρευνες, η απώλεια βάρους θα είναι πιο επιτυχημένη αν εστιάσεις στη διαδικασία παρά στο νούμερο της ζυγαριά

Πηγή