Ιδέες για να ομορφύνετε ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ – ΜΠΡΙΖΕΣ

Έχετε βάψει τον τοίχο σε μια αγαπημένη σας απόχρωση ή εφαρμόζοντας κάποια τεχνοτροπία, έχετε καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διακοσμήσετε συνολικά τον οποιονδήποτε χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανάμεσα σε όλα αυτά τα προσεκτικά βαλμένα και προσεγμένα αισθητικά…ξεπετάγονται σε διάφορα σημεία παλιοί –φθαρμένοι/πολυκαιρισμένοι διακόπτες/μπρίζες. Αλλά ακόμη και σε καλή κατάσταση αν είναι, ειδικά σε σπίτια κατασκευασμένα παλαιότερα, όπου κατά βάση ούτε καν τις μπρίζες δεν τοποθετούσαν σε χαμηλά σημεία αλλά …καταμεσής των τοίχων, η εικόνα τους δεν είναι και από τις πλέον όμορφες διακοσμητικά

Σε καταστήματα με ηλεκτρολογικά είδη και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιών, θα βρείτε απλούς λευκούς διακόπτες/μπρίζες σε σχετικά πολύ οικονομικές τιμές, αν όμως θελήσετε κάτι πιο “σύνθετο” σε σχέδιο, με χρώμα στο εξωτερικό καπάκι κλπ. θα πρέπει να πληρώσετε αρκετά, συνυπολογίζοντας ότι σ΄ένα δωμάτιο που διαθέτει π.χ 2-3 μπρίζες κι άλλους τόσους διακόπτες θα πρέπει να αλλαχθούν όλοι,διαφορετικά αντί να τους …κρύψετε θα …χτυπούν περισσότερο στο μάτι.

Τόσο οι διακόπτες όσο και οι μπρίζες, αποτελούνται απόδύο ξεχωριστά μέρη, το πρώτο συνδέεται με τα καλώδια στον τοίχο, το δεύτερο είναι απλώς έναεξωτερικό καπάκι.

Ο απλούστερος τρόπος λοιπόν για να “εντάξετε” και διακόπτες/μπρίζες στο ύφος και τις αποχρώσεις που κυριαρχούν σε κάθε χώρο είναι απλώς να καλύψετε το καπάκι με ύφασμα, χαρτί, ταπετσαρία, διακοσμητικές κολλητικές ταινίες κλπ ή φυσικά να το μεταχειριστείτε όπως οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες ή χαρτί και τεχνική ντεκουπάζ, να το βάψετε με χρώμα σε όποιο σχέδιο θέλετε κλπ.

Για να αλλάξετε εντελώς τηνόψη στους διακόπτες, μπορείτε ακόμη και νααντικαταστήσετε τα κλασσικά καπάκια με αυτά που μπορείτε να φτιάξετεαπό γύψοπηλό και στην συνέχεια να τα βάψετε, να ταζωγραφίσετε κλπ.

Μεταχειριστείτε χρώματα και σχέδια ανάλογα με το τι ταιριάζει στον κάθε χώρο, όπου πιθανόν υπάρχει ταπετσαρία επιλέξτε το ίδιο ακριβώς σχέδιο και για τους διακόπτες ή φυσικά μπορείτεπεριμετρικά με μπογιά, στένσιλ κλπ. να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που θα στολίσει τον τοίχο και θα ομορφύνει το σημείο που βρίσκονται οι διακόπτες.

Καταλληλότεροι διακόπτες για τέτοιου είδους μετατροπές είναι οι παλαιού τύπου που διαθέτουν επίπεδο καπάκι με μεγάλη επιφάνεια ενώ το κουμπίτους είναι μικρό, αν όμως οι δικοί σας είναι οι κλασσικοί τετράγωνοιδιακόπτες που συνηθέστερα χρησιμοποιούνται σήμερα με το αντίστοιχα μεγάλο τετράγωνο κουμπί και πολύ λεπτό εξωτερικό καπάκι, απλώς εφαρμόστε όποιον τρόποεπιλέξετε και στην μπροστινήκεντρική επιφάνεια του κουμπιού.

Είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα, χαρτί, ταπετσαρία, μπογιά ή όποιο άλλο υλικό/τεχνική, στο τέλος περάστε 2-3 χέρια από προστατευτικό σπρέϋ ή βερνίκι που θα αδιαβροχοποιήσει την επιφάνειά τους και θα σας επιτρέπει να τους καθαρίζετε κανονικά όπως και έναν απλό πλαστικό διακόπτη.

Πηγή