Θυμάστε τον 11χρονο που ζύγιζε όσο 6 παιδιά της ηλικίας του; Δεν φαντάζεστε ΠΟΣΑ κιλά έχει χάσει… Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα!

Ένα 11χρονο αγόρι που ζύγιζε 190 κιλά και είχε πάρει τον τίτλο του “πιο χοντρού αγοριού στον κόσμο” έκανε μία επέμβαση που του έσωσε τη ζωή αφού πήγε να πεθάνει από το πολύ φαγητό. Ο Arya Permana, από το Karawang στην δυτική Java της Ινδονησίας ζύγιζε όσο 6 παιδιά της ηλικίας του και δεν μπορούσε να περπατήσει πάνω από 5 λεπτά τη μέρα.

Μετά από χρόνια που έτρωγε πέντε γεύματα τη μέρα, οι γονείς του, Ade και  Rokayah Soemantri πείστηκαν πως ο γιος τους έπρεπε να κάνει χειρουργείο αλλιώς θα πέθαινε. Μετά από μόλις ένα μήνα από την επέμβαση στομάχου είχε ήδη χάσει 31 κιλά – το 1/6 του βάρους του.

Οι χειρούργοι στο νοσοκομείο Omni της Τζακάρτα περιμένουν να χάσει άλλα 100 κιλά μέσα σε 12 μήνες. Ο μικρός Arya ήταν ο νεαρότερος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε αυτή τη επέμβαση. Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τους γονείς του πως εάν δεν έκαναν κάτι το πιθανότερο ήταν να χάσει τη ζωή του.

Πριν την επέμβαση, έτρωγε κοτόπουλο, ρύζι, νουντλς και παγωτό σοκολάτα. Αυτές ήταν οι καλύτερες προσπάθειες των γονιών του να χάσει κιλά. Συνέχισαν όμως να του δίνουν λιπαρά και παχυντικά σνακ. Τότε μόνο κατάλαβαν πως ο γιος τους είχε φτάσει σε οριακή κατάσταση και έπρεπε να πάρει βοήθεια.

Ήταν πολύ δύσκολο να σηκωθεί και να περπατήσει πάνω από 5 λεπτά:

 

Οι γονείς του παραδέχονται πως αυτοί φταίνε για την κατάσταση του γιου τους επειδή δεν έλεγχαν τις ποσότητες που έτρωγε. Θεωρούσαν πως αφού πεινούσε έπρεπε να τον ταΐσουν. Έτσι είχε αναπτύξει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάθει καρδιακό ή εγκεφαλικό, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Όταν γεννήθηκε, ο Arya ζύγιζε 3,7 κιλά και δεν είχε πάρει πολύ βάρος μέχρι τα 5. Μέσα σε 4 χρόνια όμως κατάφερε να πάρει 127 κιλά και πολλοί έβγαζαν φωτογραφίες μαζί του σαν να ήταν αξιοθέατο.

Αφού κατέρρευσε στο σχολείο, τράβηξε την προσοχή των γιατρών. Μία ομάδα ειδικών πήραν δείγματα ιστών του για να κοιτάξουν για γενετικές ανωμαλίες που θα μπορούσαν να ευθύνονται για την κατάστασή του. Βρήκαν υψηλή την ορμόνη TSH στον Arya, αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορούσε να εξηγήσει την κατάστασή του.

Ο Arya, που “ήθελε να τρώει συνέχεια”, έχει πολύ δρόμο μπροστά του και ήδη σχεδιάζει τι θα κάνει μόλις χάσει και άλλο βάρος. Είπε: “Θέλω να παίζω με τους φίλους μου στην πισίνα, να παίζω ποδόσφαιρο και να κάνω ποδήλατο.”

Πηγή