ravani2gv (1)

Θεϊκό Ρεβανί

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα αλεύρι 1 κούπα ζάχαρη ½ κτγ μπέικιν ½ κτγ σόδα μαγειρική 3 αυγά 1 γιαούρτι στραγγιστό ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 2 ½ κούπες νερό Χυμό από μισό λεμόνι Φλούδα λεμονιού Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το γιαούρτι) σ’ ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το γιαούρτι  και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι  20×25 και τη βουτυρώνουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30΄. Ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και το βράζουμε για 5 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο, μετά την έναρξη του βρασμού.

ravani1gv

Μόλις βγει το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα και αφήνουμε να τραβήξει

Τέλος κόβουμε και σερβίρουμε!!!

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *