Θα πάθετε πλάκα όταν ΔΕΙΤΕ πως φεύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα!

Αποφύγετε τη ζέστη Μην πλύνετε το λευκό σας πουκάμισο (ή οποιοδήποτε άλλο λευκό ρούχο με λεκέδες) με ζεστό νερό καθώς αυτό δεν θα διώξει τους λεκέδες. Προτιμήστε το κρύο νερό ενώ αμέσως μετά το πλύσιμο απλώστε το ρούχο έξω έτσι ώστε να στεγνώσει φυσικά.

Βράστε αυγά Αφού πλύνετε το πουκάμισό σας και στεγνώσει βράστε αυγά και κρατήστε τα τσόφλια τους. Σπάστε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα έτσι όπως είναι σε ένα ντουλάπι. Τοποθετήστε το πουκάμισό σας μέσα στο ντουλάπι και αφήστε το εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ. Το επόμενο πρωί θα είναι και πάλι κάτασπρο όπως ήταν και όταν το πρωτοαγόρασες.

Αποφύγετε τη χλωρίνη Μπορεί να έχετε μπει στον πειρασμό να πλύνετε το λευκό σας ρούχο με χλωρίνη αλλά αυτή είναι που θα κάνει πιο σκούρο το λεκέ αντί να τον εξαφανίσει.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα Αναμείξτε 4 κ.σ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό. Με μία παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε με το μείγμα την περιοχή. Αφήστε το να δράσει για περίπου 1 ώρα. Πλύνετε το πουκάμισό σας κανονικά στο πλυντήριο με κρύο νερό. Αν χρειάζεται, ξαναπλύντε το άλλη μία φορά.

Χρησιμοποιήστε βότκα Ανακατέψτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα νερού και βότκας. Ψεκάστε με το μείγμα το σημείο που είναι οι λεκέδες και έπειτα βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Βάλτε ασπιρίνη Διαλύστε 2 ασπιρίνες σε 1/2 φλ. βραστό νερό. Ρίξτε το μείγμα στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για 3-4 ώρες. Λίγο πριν πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο, ρίξτε του απορρυπαντικό ρούχων και τρίψτε το καλά.

Τέλος, υπάρχει και η λύση του οξυζενέ Αναμείξτε σε ένα μπολ οξυζενέ με νερό και βουτήξτε το πουκάμισο μέσα στο μπολ. Αφήστε το εκεί για 30 λεπτά. Πλύντε το ρούχο με κρύο νερό στο χέρι και αφήστε το να στεγνώσει. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν χρειάζεται

Πηγή