Θάνατος μικρής Poppi: Δεν άντεξε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! Έφυγε από το δικαστήριο η μητέρα

Οι δραματικές σκηνές διαδραματίστηκαν κατά την ανάγνωση των συμπερασμάτων της δεύτερης έρευνας για τον θάνατο της μικρής Poppi Worthington. Η αμφισβητούμενη πρώτη έρευνα για τον θάνατό της ακυρώθηκε. Είχε θεωρηθεί παράτυπη αφού διήρκησε μόλις 7 λεπτά και ο θάνατός της είχε χαρακτηριστεί ανεξήγητος.

Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε πραγματοποιηθεί εμπεριστατωμένη εξέταση των στοιχείων. Η μικρή Poppi είχε ξυπνήσει ουρλιάζοντας στις 5:12 στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 στο σπίτι της οικογένειας. Ο πατέρας της Paul Worthington την έβαλε στο κρεβάτι του και πήγε να πάρει μια καινούρια πάνα. Όταν επέστρεψε δεν είχε τις αισθήσεις της. Έτρεξε κάτω και η μητέρα του παιδιού κάλεσε τις αρχές.

Οι διασώστες προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τη μικρή Poppi. Ανακηρύχθηκε νεκρή λίγο μετά τις 7. Οι γιατροί είχαν σημειώσει πως η μικρή Poppi αιμορραγούσε από τα οπίσθιά της. Στην ακροαματική διαδικασία δεν εμφανίστηκε ο Paul Worthington που κρύβεται και βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Οι υποψίες στον πατέρα της μικρής Poppi

Ήταν τον Ιανουάριο του 2016 που ένας δικαστής αποκάλυψε τα συμπεράσματά του. Ότι δηλαδή ο Paul Worthington πιθανότατα κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του πριν από τον θάνατό της. Εκείνος το αρνείται κατηγορηματικά και δεν κατηγορήθηκε για κανένα αδίκημα. Αυτό επειδή η εισαγγελική υπηρεσία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Όταν κλήθηκε να δώσει απαντήσεις, ο Paul Worthington αρνήθηκε να απαντήσει σε 252 ερωτήσεις ασκώντας το νόμιμο δικαίωμά του να μην πει τίποτα που θα μπορούσε να τον ενοχοποιήσει. Μια σειρά γιατρών ανέφεραν επίσης ότι η αιτία θανάτου της μικρής Poppi παραμένει αβέβαιη.

Τα ευρήματα της παθολόγου Dr Alison Armor πως η μικρή Poppi είχε υποστεί διεισδυτική πρωκτική επίθεση και είχε σχισμές στα οπίσθιά της αμφισβητήθηκαν έντονα. Η αστυνομία της Cumbria έκανε τόσα λάθη που χάθηκαν στοιχεία και δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τι συνέβη στη μικρή Poppi.

Ο γενικός εισαγγελέας που ενέκρινε την απόφαση να μην καταδικαστεί ο Paul Worthington υποστήριξε πως οι αστοχίες της αστυνομίας εμπόδισαν τη δίκη. «Είχα έντονες υποψίες ότι η Poppi πέθανε μετά τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον πατέρα της. Μου δόθηκε μια υπόθεση από την αστυνομία που είχε τόσα κενά που δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν μπορούσε να εγκρίνω την καταδίκη του βάσει των αποδεικτικών στοιχείων της αστυνομικής έρευνας».

Πηγή