Η Pavlova θα σας ξυπνήσει τις αναμνήσεις

Η Pavlova θα σας ξυπνήσει τις αναμνήσεις

H Pavlova ίσως είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά και τώρα είναι η καλύτερη επόχη για να το φτιάξετε μίας και είναι η εποχή της φράουλας

[su_spacer]

Υλικά

Για την μαρέγκα:

  • 5 ασπράδια
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 2 λάιμ

Για την γαρνιτούρα:

  • 400 γρ. φράουλες
  • 30γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την μαρέγκα. Για να την φτιάξουμε χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  2. Όταν δούμε πως έχει σφίξει καλά κλείνουμε το μίξερ, ρίχνουμε την άχνη σιγά σιγά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα, με προσοχή για να μην κόψει.
  3. Βάζουμε πάνω στο ταψί μια λαδόκολλα και στήνουμε την μαρέγκα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
  4. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 100 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το ξύσμα από τα 2 λάιμ.
  6. Κόβουμε τις φράουλες και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
  7. Αφού έχει κρυώσει η μαρέγκα, βάζουμε την κρέμα από πάνω.
  8. Και στολίζουμε με τις φράουλες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *