tiropita1

Η πιό νόστιμη Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο!

Πάμε στοίχημα πως δε θα αντέξεις να φας μόνο ένα κομμάτι!!!!!!

Στο σπίτι μου δεν μένει μομματάκι!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 1/2 ποτήρια νερό
  • 1/4 φλιτζ. καφέ ξύδι
  • 1/2 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει για μία μαλακή ζύμη(να μην κολλάει στα χέρια)

Για τη γέμιση

500 γραμμάρια τυρί

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Φωτογραφία: lifo.gr

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Φωτογραφία: lifo.gr

Συγκεντρώνουμε τα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε μια λεκάνη. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας εύκολα

Βήμα2

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και κατόπιν, συνεχίζουμε. Κάνουμε 10 μπαλίτσες τη ζύμη μας. Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο που να είναι αρκετά λεπτό και στρώνουμε τα 5 φύλλα ένα ένα σε ένα στρόγγυλο λαδωμένο ταψί. Σε κάθε φύλλο που απλώνουμε ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο

Βήμα3

Για τη γέμιση θρυμματίζουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι

Βήμα4

Μόλις τελειώσουν τα 5 φύλλα που βάλαμε κάτω ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού. Πάνω από τη γέμιση επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (στρώνουμε ένα ένα και ρίχνουμε  λίγο σπορέλαιο) με τα υπόλοιπα 5 φύλλα που έχουμε.

Βήμα5

Με τα δάχτυλά μας κλείνουμε τα πλαϊνά της πίτας για να μην βγει έξω η γέμισή μας.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, σε ότι σχήμα θέλουμε.

Βήμα6

Πάνω από την πίτα ρίχνουμε  λίγο σπορέλαιο ακόμα την χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Συνταγή Αναστασία Τ. για το idiva.gr