Η πιο συγκλονιστική παραλία της Εύβοιας που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν!

Η παραλία Βύθουρη είναι μια μαγευτική παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά πίσω από τη Δίρφυ που βρέχεται από το Αιγαίο.

Στην παραλία αλλά και στο βυθό υπάρχουν μικρά βότσαλα. Η παραλία είναι πολύ μικρή και σπάνια θα δείτε πολύ κόσμο.

Αυτή την παραλία λίγοι την ξέρουν… Έχει άγρια ομορφιά, και δεν είναι τουριστική, συνεπώς, πηγαίνοντας εκεί θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με νερό και τρόφιμα.

Την αγαπούν ιδιαίτερα οι ελεύθεροι κατασκηνωτές και οι φυσιολάτρες. Γιατί; Γιατί η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαύρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο.\

Περιβάλλεται από δύο τεράστια επιβλητικά απόκρημνα βράχια, τα οποία ρίχνουν τη σκιά τους στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, από το μεσημέρι και μετά. Λόγω αυτής της ιδιομορφίας της, ο ήλιος την βλέπει μόνο 6 ώρες το καλοκαίρι (12 με 6 περίπου)

Πως θα τη βρείτε: Ξεκινάτε από Χαλκίδα για Βόρεια Εύβοια. Περνάτε τη Νέα Αρτάκη και συνεχίζετε για τα Ψαχνά. Από Ψαχνά ακολουθούμε το δρόμο για Τριάδα και Πάλιουρα έχοντας κατά νου ότι πάμε προς Άγιο Αθανάσιο (15,5km από τα Ψαχνά).

Υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Γλυφάδα, Πετάλι, Βυθούρι.Ο δρόμος, φτάνοντας προς την παραλία, είναι σχετικά κακός, και για λίγα χιλιόμετρα χωματόδρομος.

Το Βυθούρι απέχει συνολικά 53 χιλιόμετρα από το κέντρο της Χαλκίδας.

Πρόκειται για έναν καλά κρυμμένο μικρό παράδεισο που θα ανταμείψει όσους τον ανακαλύψουν!!

Πάρτε μια μικρή γεύση..

Πηγή