Η πιο γρήγορη σπιτική λεμονάδα!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 5-6 λεμόνια)
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξτε ένα απλό σιρόπι συνδυάζοντας 1 φλιτζάνι ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράστε και αφήστε τη ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, μέχρι το σιρόπι να είναι εντελώς κρύο.
  2. Στύψτε περίπου 5-6 λεμόνια, ώστε να έχετε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, άμα θέλετε σουρώστε τους σπόρους που έχει μέσα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα εάν θέλετε μια ωραία λεία λεμονάδα.
  3. Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατέψτε το δροσερό σιρόπι με το χυμό λεμονιού και περίπου 4 φλιτζάνια νερό.
  4. Σερβίρετε με πάγο αν θέλετε, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και απολαύστε!

Πηγή