Η εκπληκτική μεταμόρφωση μιας παλιάς αποθήκης σε ένα ονειρικό loft στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Ένα φανταστικό σπίτι με θέα τη Νέα Υόρκη..

Στη γειτονιά Tribeca North του Μανχάταν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, υπήρχε μέχρι σχετικά πρόσφατα μια αποθήκη 280 τετραγωνικών μέτρων. Το κτίριο χτίστηκε το 1884 και για πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση χαβιαριού.

Αναφέραμε τη λέξη πρόσφατα, γιατί η αποθήκη πλέον δεν υπάρχει. Στη θέση της στέκει επιβλητικό ένα υπέροχο σπίτι, δημιουργία του αρχιτέκτονα Andrew Franz.

Ο γνωστός αρχιτέκτονας ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να μεταμορφώσει το παμπάλαιο κτίριο και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.. τα κατάφερε. Η αρμονική και άκρως επιτυχημένη συνύπαρξη του βιομηχανικού παρελθόντος του κτιρίου με σύγχρονα, μοντέρνα στοιχεία, εντυπωσιάζει.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η σκάλα, που οδηγεί στην εσωτερική αυλή, εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη από τα παλιά δοκάρια της οροφής.

Το πιο εντυπωσιακό σημείο του σπιτιού είναι με βεβαιότητα η γυάλινη κατασκευή που υποστηρίζει την εσωτερική αυλή και την κάνει να μοιάζει σαν να.. αιωρείται.

Οι μεγάλες τζαμαρίες προσφέρουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολαύσουν το νυχτερινό ουρανό της Νέας Υόρκης ακόμα και τις πιο παγωμένες νύχτες.

«Ο σχεδιασμός», λέει ο ίδιος ο αρχιτέκτονας «είχε σαν στόχο να δημιουργήσει ένα βιώσιμο και υγιές περιβάλλον. Για αυτό το λόγο το loft διαθέτει ένα πατάρι με μια καταπράσινη εσωτερική αυλή η οποία συνδέεται με την επίσης κατάφυτη ταράτσα».

Για αυτή την ανακαίνιση ο αρχιτέκτονας Andrew Franz απέσπασε πολλά βραβεία αρχιτεκτονικής και design, μεταξύ των οποίων το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Διαμερίσματα» στα Architizer A+, Design Awards 2016. via