Η δίαιτα της μπανάνας. Ένα μυστικό διατροφής και ευεξίας που έρχεται από την Ιαπωνία

Δίαιτα της Μπανάνας έρχεται από την Ιαπωνία. Όταν προωθήθηκε για πρώτη φορά στο Mixi, το μεγαλύτερο δικτυακό τόπο κοινωνικής δικτύωσης της Ιαπωνίας, προκάλεσες έλλειψη της μπανάνας σε όλη την χώρα.

Οι δημιουργοί της είναι ο Hitoshi Watanabe ο οποίος σπούδαζε προληπτική ιατρική και η γυναίκα του που είναι φαρμακοποιός.

 Η Δίαιτα της Μπανάνας είναι γνωστή και με το όνομα Δίαιτα της Πρωινής Μπανάνας επειδή η μπανάνες πρέπει να τρώγονται το πρωί.

Τα βασικά της Δίαιτα της Μπανάνας

Οι δημιουργοί της Δίαιτας της Μπανάνας ισχυρίζονται ότι τρώγοντας μόνο μπανάνες και πίνοντας νερό σε θερμοκρασία δωματίου για πρωινό οδηγεί σε χάσιμο βάρους ανεξάρτητα από της τρώτε στην διάρκεια της ημέρας.

Η Δίαιτα της Μπανάνας είναι πολύ απλή και εύκολη να την ακολουθήσει κάποιος. Παρόλο αυτά αρκετοί Ιάπωνες έχουν δηλώσει πως έχασαν βάρος όταν της δοκίμασαν.

Μια από της αιτίες για την επιτυχία αυτής της δίαιτας είναι ότι λέγεται ότι η μπανάνα βελτιώνει την πέψη και επιταχύνει το μεταβολισμό. Επίσης η μπανάνα είναι πλούσια σε ίνες που είναι ανθεκτικά στο άμυλο και μπορούν να βοηθήσουν στο να αισθάνεστε γεμάτος και μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση μερικών υδατανθράκων.

Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μερικές θεωρίες λένε ότι το νερό βελτιώνει την χώνεψη και μειώνει την πείνα.

Η Δίαιτα της Μπανάνας συμβουλεύει να μην τρώτε τίποτα μετά της 8 το βράδι. Επίσης να αποφεύγονται τα επιδόρπια μετά το δείπνο. Σε περίπτωση που πεινάτε μπορείτε να τρώτε ένα φρούτο.

Ένας άλλος κανόνας της Δίαιτας της Μπανάνας είναι πρέπει να πάτε για ύπνο πριν τα μεσάνυχτα. Αυτό έχει μια βάση αφού επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει το υπάρχει σχέση μεταξύ της έλλειψης ύπνου και της παχυσαρκίας.

Δείγμα Δίαιτας της Μπανάνας

Πρωινό Μία ή περισσότερες μπανάνες Ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου

Μεσημεριανό Γεύμα της επιλογή σας

Απόγευμα Ένα μικρό σνακ ένα αισθάνεστε πεινασμένοι.

Βραδινό Γεύμα τη δική σας επιλογή που πρέπει να το φάτε πριν από της 8 το βράδι. Δεν επιτρέπεται επιδόρπιο.

Ασκήσεις

Στην Δίαιτα της Μπανάνας δεν χρειάζεται να κάνετε ασκήσεις.

Τι απαγορεύεται

Ο καφές το πρωινό.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα επιδόρπια

Να τρώτε μετά της 8 το βράδι

Απαγορεύετε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.

Συμβουλή

Πάντα να τρώτε μέχρι να αισθανθείτε 80% γεμάτος.

Συμπέρασμα

Όσοι κάνουν την Δίαιτα της Μπανάνας μπορεί να δούνε αποτελέσματα άλλα αυτό δεν οφείλεται σε ξεχωριστές ιδιότητες της μπανάνας. Σε αυτό περισσότερα συμβάλουν οι κανόνες της δίαιτας όπως το να μην τρώτε μετά από της 8 το βράδυ, να μην τρώτε επιδόρπιο, να μην τρώτε γαλακτοκομικά, τα αναψυκτικά και άλλα.

Πηγή