Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: Το Λάδι Καρύδας Είναι Τόσο Ανθυγιεινό Όσο Το Βούτυρο! Διαβάστε Γιατί.

Στο πρόσφατο παρελθόν, πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν προσεγγίσει το λάδι καρύδας ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι άλλων τύπων λιπαρών ουσιών.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια πληθώρα μελετών που υπογραμμίζουν τα οφέλη για την υγεία αυτού του ελαίου, η American Heart Association (AHA) δημοσίευσε πρόσφατα την είδηση ότι το λάδι καρύδας μπορεί να μην είναι τόσο υγιεινό όσο προτείνουν ορισμένοι ειδικοί.

Το λάδι καρύδας περιέχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών. Και ενώ ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο τύπος των κορεσμένων λιπαρών στο λάδι καρύδας είναι υγιής για το σώμα, η AHA διαφωνεί. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε, το 83% των λιπαρών στο έλαιο καρύδας, είναι κορεσμένα λίπη.

Το Λάδι Καρύδας Αυξάνει Την LDL (Κακή Χοληστερόλη)

Σε μια διπλή μελέτη, η AHA (American Heart Association) διαπίστωσε ότι το έλαιο καρύδας αυξάνει τα επίπεδα της LDL πολύ περισσότερο από το ελαιόλαδο. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια 7 δοκιμών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λάδι καρύδας αύξησε τα επίπεδα της LDL το ίδιο όπως το βούτυρο και το φοινικέλαιο.

Συνιστάται η κατανάλωση 13 γραμμαρίων κορεσμένων λιπών ημερησίως ή και λιγότερων (ή περίπου το 5-6% των καθημερινών θερμίδων). Η AHA προτείνει τη χρήση υγιεινών ελαίων όπως το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, που περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, σύμφωνα με το BBC.

Πηγή