Ζελές με κρέμα -Απίθανο γλυκάκι !!!

Το φτιάχνω σε μπολάκια συνήθως κι έχω πάντα ένα ωραίο γλυκάκι στο ψυγείο για πάν ενδεχόμενο !!!

Για τη γέμιση:

  • 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα –μπορείτε να βάλετε οτι γεύση σας αρέσει
  • 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 λίτρο γάλα (όσο πάρει για τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
  • 1 πακέτο μικρό πτί μπερ μπισκότα

Εκτέλεση Ετοιμάζετε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία,στρώνετε την επιφάνεια ίσια  και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά. Οταν το βγάλετε κρύο πλέον βάλτε στην μέση της επιφάνιας 1 μπισκότο πτι μπερ .

Για το ζελέ Ετοιμάζετε τους ζελέδες και τους περιχύνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού – ρίχνετε τον ζελέ  πάνω από τη κρέμα και το μπισκότο , με προσοχή σιγά σιγά και μην τη τρυπήσει. Αφήνετε να κρυώσει και σφίξει ο ζελές και σερβίρετε.

Πολλές φορές για αλλαγή φτιάχνω και βάση από μπισκότα με τα παρακάτω υλικά και το ετοιμάζω η σε ατομικά μπολάκια ή σε τετράγωνο ταψάκι 22-24 εκατ .Η υπόλοιπη διαδικασία είναι η ίδια .

Υλικά

  • 1+ 1/2 κούπας μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
  • 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο

Αλέθεται τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα  μείγμα σαν  άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι 22-24 εκ. (ανάλογα με το πάχος του γλυκού που θέλετε ) στρωμένο με λαδόκολλα , και το στρώνετε στη βάση του, πατώντας το ισομερώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά  ή μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.Μετά συνεχίζετε την συνταγή όπως σας την γράφω παραπάνω –κρέμα πάνω από το μπισκότο -το μπισκότο στην μέση και μετά ο ζελές !Καλή επιτυχία !!!