Ζαμπονοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο.

Υλικά

  • 1 πακέτο Φύλλο χωριάτικο
  • 15 φέτες Ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
  • Γκούντα 150 γρ τριμμένο
  • Ρεγκάτο 250 γρ τριμμένο
  • 3 Ντομάτες κομμένες σε κομματάκια 
  • 1 Πιπεριά μεγάλη κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
  • 1 Πιπεριά μεγάλη πράσινη κομμένη σε κυβάκια 
  • 1 φλ. Γάλα
  • 2 Αυγά 
  • 200 gr Βούτυρο λιωμένο
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισα φύλλα βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά). Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας)…. Η δοσολογία είναι για το ταψί του φούρνου…

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Πηγή