Εύκολη, δροσερή, σπέσιαλ τούρτα παγωτό με μπισκότα

Χτυπάμε 500 γραμμάρια φυτική σαντιγί να αφρατέψει.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε 395 γραμ ζαχαρούχο γάλα  και μία βανίλια ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.

Τοποθετούμε στο τσέρκι  28 cm μπισκότα στα πλάγια και κάτω μουσκεύοντας τα σε λίγο γάλα.

Βάζουμε την μισή δόση κρέμας και ξανά δύο στρώσεις μπισκότα μουσκεύοντας τα σε γάλα ξανά κρέμα και κλείνουμε με μπισκότα.

Το τοποθετούμε κατάψυξη για 3 ώρες.

Το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω γλάσσο (125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 125 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος)

Το τοποθετούμε κατάψυξη για άλλες 2 ώρες  ή για όλο το βράδυ

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή