Εσείς Καθαρίζετε Τα Αυτιά Σας Με Μπατονέτες; Δείτε Γιατί Πρέπει Να Το Σταματήσετε ΑΜΕΣΩΣ! -ΒΙΝΤΕΟ

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μπατονέτες για να καθαρίσουν τα αυτιά τους από το ενοχλητικό κερί. Ας είμαστε ειλικρινείς, το κερί στα αυτιά είναι αρκετά αηδιαστικό, αλλά είναι άλλη μία λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Αλλά αντιθέτως με το πόσο αηδιαστικό είναι, δεν είναι βρώμικο και μάλιστα είναι πολύ χρήσιμο στο σώμα.

Είναι κάτι που δημιουργεί το σώμα για πολλούς λόγους και μελέτες έχουν δείξει πως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε μπατονέτες για να το απομακρύνουμε από τα αυτιά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μπατονέτες, τις βάζουν πολύ βαθιά και προσπαθούν να βγάλουν όσο περισσότερο κερί γίνεται. Αλλά έτσι, πολλές φορές καταλήγουν να τραυματίζουν το τύμπανο και να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από ότι θα ήθελαν.

Αντί να βγάζουν το κερί, καταλήγουν να το σπρώχνουν πιο μέσα, προς το τύμπανο. Αυτό, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ακοή.

Ακόμα και αν καταφέρετε να το βγάλετε, αυτό δεν είναι και τόσο καλό. Το κερί είναι αρκετά χρήσιμο. Είναι άμυνα του οργανισμού και προστατεύει ενάντια στα έντομα που θα προσπαθήσουν να μπουν. Επίσης προστατεύει τα αυτιά από τους μύκητες και τα κρατάει ενυδατωμένα για να μην ερεθίζονται.

Οπότε πώς να το βγάλετε με ασφάλεια; Δεν χρειάζεται!

Πηγή