Εσείς γνωρίζετε ΠΟΙΑ είναι η διαφορά ανάμεσα στο Λεμόνι και το Λάιμ; Δεν πάει το μυαλό σας!

Παρ’όλο που τα λεμόνια και τα λάιμ ανήκουν στην ίδια οικογένεια και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, πρόκειται για δύο διαφορετικά εσπεριδοειδή. Έχουν πάνω κάτω την ίδια γεύση, εμφάνιση και σχήμα, αλλά διαφορετικές ιδιότητες που συχνά παραλείπουμε.

Τα λεμόνια συνήθως είναι πιο μεγάλα από τα λάιμ και πολύ πιο ξινά. Επίσης, έχουν οβάλ σχήμα, ενώ τα λάιμ είναι στρόγγυλα. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι ότι είναι και τα δύο πλούσια σε βιταμίνη C. Ωστόσο, ένα λάιμ περιέχει 29mg. βιταμίνης C, ενώ ένα λεμόνι 53 mg.

Από την άλλη, τα λάιμ προσφέρουν πολλή βιταμίνη Α, αλλά τα λεμόνια παρέχουν μπόλικο κάλιο και φολικό οξύ. Και τα δύο φρούτα είναι ευεργετικά για την υγεία και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρ’όλο που έχουν και τα δύο όξινη γεύση, στην ουσία είναι πολύ αλκαλικά και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Επομένως, μπορούν να θεραπεύσουν την γρίπη, το κρύωμα και πολλά είδη φλεγμονών, αλλά και τον διαβήτη. Αυτό που τα κάνει τόσο δραστικά κατά του καρκίνου είναι η περιεκτικότητα τους σε λεμονοειδή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλές θετικές αλλαγές στο σώμα, όπως απώλεια βάρους και ενίσχυση του μεταβολισμού.

Είναι γεγονός ότι και τα δύο φρούτα είναι πολύ καλά για την υγεία και σας συνιστούμε να τα καταναλώνετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Πηγή