Εσείς γνωρίζατε τη Μυστική Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός μας;

Υπάρχει ένα ρητό που λέει «είμαστε ό,τι τρώμε» ή ένα ακόμα πιο γνωστό, «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα«. Αν και σε αυτό το άρθρο δεν θα μιλήσουμε για μήλα. Αντί αυτού όμως, θα σας δείξουμε αυτές τις εκπληκτικές τροφές και τα μέρη του σώματός μας που ωφελούν, μέσα από υπέροχες φωτογραφίες!

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι πολλά φρούτα και λαχανικά συχνά μοιάζουν με το μέρος του σώματος ή το όργανο το οποίο ωφελούν. Δεν είναι απλά μια σύμπτωση ότι οι γλυκοπατάτες έχουν περίπου το ίδιο σχήμα με το πάγκρεας ή ότι τα καρύδια μοιάζουν με έναν μικροσκοπικό εγκέφαλο!

Μια αρχαία ευρωπαϊκή φιλοσοφικη άποψη, δείχνει ότι τα φυτά, τα ζώα και τα μέταλλα, συχνά περιέχουν ενδείξεις στο σχήμα τους, στη μορφή τους ή στις πράξεις τους, τα οποία μας υποδεικνύουν κρυφά το σκοπό τους.

Καρότα – Μάτια

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 2

Τα καρότα βοηθούν στην ενίσχυση της ροής του αίματος στα μάτια σας βελτιώνοντας έτσι την όρασή σας. Η βήτα-καροτίνη που υπάρχει στα καρότα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α η οποία είναι αναγκαία για υγιή μάτια.

Καρύδια – Εγκέφαλος

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 3

Η υψηλή συγκέντρωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στα καρύδια συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των κυττάρων του εγκεφάλου.

Σέλινο – Οστά

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 4

Περιέχει βιταμίνη Κ και είναι πλούσιο σε ασβέστιο που βοηθά στην ενίσχυση των οστών σας.

Πορτοκάλια – Στήθoς

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 5

Η παρουσία βιταμίνης C και λιμονένιου στα εσπεριδοειδή βοήθεια στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και προστατεύει επίσης το πάγκρεας, το στομάχι, τον λάρυγγα και το παχύ έντερο.

Γλυκοπατάτες – Πάγκρεας

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 6

Τα υγιεινά τρόφιμα βοηθούν στην επούλωση και την θρέψη του πάγκρεας. Ειδικά οι γλυκοπατάτες περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη της παγκρεατίτιδας.

Ντομάτες – Καρδιά

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 7

Είναι μια πλούσια πηγή λυκοπενίου που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Κόκκινο Κρασί – Αίμα

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 8

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, που εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων.

Μπανάνες – Χαμόγελο

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 9

Οι μπανάνες περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται τρυπτοφάνη, η οποία αφού περάσει από τη διαδικασία της πέψης, μετατρέπεται σε χημικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι γνωστή ως μία από τις πιο σημαντικές χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, που ρυθμίζουν τη διάθεση.

Αβοκάντο – Μήτρα

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 10

Παρέχει πολλά οφέλη στις έγκυες. Βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στην σωστή ανάπτυξη του βρέφους, στην πρόληψη διαταραχών, του καρκίνου, του διαβήτη και του Alzheimer.

Σταφύλια – Πνεύμονες

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 11

Τα σταφύλια μοιάζουν με τις κυψελίδες των πνευμόνων. Η κατανάλωση σταφυλιών βοηθά στην αποτοξίνωση των πνευμόνων σε μεγάλο βαθμό. Η παρουσία αντιοξειδωτικών στα σταφύλια βοηθά επίσης στη μείωση εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, εμφυσήματπς και άσθματος.

Τζίντζερ – Στομάχι

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 12

Το τζίντζερ έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Εκτός από την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης, το τσάι τζίντζερ βοηθά επίσης στη βελτιώση της πέψης και την πρόληψη του αισθήματος φουσκώματος.

Μανιτάρια – Αυτιά

Σχέση ανάμεσα σε αυτά τα Τρόφιμα και τα Μέρη του Σώματός 13

Τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνη D που βελτιώνει την ακοή σας.

Πηγή