Μπορούν οι υδρίτες μεθανίου να είναι υπεύθυνοι για τις εξαφανίσεις των πλοίων στο "Τρίγωνο των Βερμούδων"

Μπορούν οι υδρίτες μεθανίου να είναι υπεύθυνοι για τις εξαφανίσεις των πλοίων στο “Τρίγωνο των Βερμούδων”

[su_spacer]

Πρόκειται για έναν από τους τελευταίους σύγχρονους μύθους: Υπάρχει κάποιο μέρος στη γη όπου τα αεροπλάνα και τα πλοία μπορούν να εξαφανίζονται χωρίς καμία εξήγηση; Για περισσότερο από μισό αιώνα, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και επιστήμονες ενδιαφέρονται για το περίφημο “Τρίγωνο των Βερμούδων” μια περιοχή που μερικοί άνθρωποι λένε ότι υπάρχει στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό μεταξύ των Βερμούδων, της Φλόριντα και του Πουέρτο Ρίκο.

Η Γαλλικής Huffington Post δημιούργησΕ ένα βίντεο όπου εξηγούν πως οι κρατήρες στη Σιβηρία είναι πιθανό να συνδέονται με το μυστήριο του “Τριγώνου των Βερμούδων”.

Ρώσοι επιστήμονες ανέφεραν στο περιοδικό Nature ότι η εκρηκτική απελευθέρωση αερίων παγιδευμένων στο μόνιμο στρώμα του πάγου -που είναι γνωστά ως υδρίτες μεθανίου- πιθανόν ευθύνονται για τις τρύπες.

Οι υδρίτες μεθανίου θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για τις εξαφανίσεις των πλοίων και των αεροσκαφών κάτω από δήθεν μυστηριώδεις συνθήκες στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Το μεθάνιο είναι κανονικά στερεό υπό τις πιέσεις σύνθλιψης της βαθιάς θάλασσας, αλλά κομμάτια της παγωμένης ουσίας μπορεί να αποσπαστούν και να σχηματίσουν φυσαλίδες αερίου που ανέρχονται στην επιφάνεια.

Πηγή: huffingtonpost.gr