Εξαιρετική αφράτη τούρτα αμυγδάλου

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν!

Ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι,βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ!

Τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί μας 30 cm και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά!!!!

Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση!

Κρέμα πατισερί

  • 1 κιλό γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Μόλις γίνει η κρέμα και λίγο χλιαρύνει φυσικά ανακατεύοντας την ρίχνουμε την μισή μέσα στο γλυκό,και την υπόλοιπη προσθέτουμε μέσα 1 φλυντζάνι τσαγιού χτυπημένη

ΚΡΕΜΑ γάλακτος σε σαντιγί! Αρα την τοποθετούμε πάνω στο γλυκό!

Και φυσικά πολύ πολύ πολύ αμύγδαλο!!!!

Πηγή