Ελαφρύ, αγαπημένο γλυκάκι Χιονάτες !!

Το γλυκό αυτό πρώτη φορά το φάγαμε από τη νονά μου πολλά χρονιά πριν και σε όλους μας άρεσε τόσο πολύ που η πήραμε τη συνταγή αμέσως και από τότε φτιάχνεται συχνά πυκνά. Ουσιαστικά είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ τυλιγμένο με κουβερτούρα και ινδοκάρυδο.
Υλικά
  • 3 αυγά
  • 7 φλ καφέ ζάχαρη
  • 4 φλ. καφέ καλαμποκέλαιο
  • 9 φλ. καφέ αλεύρι
  • 4 φλ. καφέ γάλα
  • 1 μπεικιν
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
Σιρόπι σοκολάτας
  • 1,5 κούπα νερό
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.γ βιτάμ
  • 250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σταδιακά πρώτα το καλαμποκέλαιο και έπειτα εναλλάξ το αλεύρι, το μπεικιν και το γάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί και ψήνουμε στους 175 για 40-45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι αν είναι έτοιμο (μπήγουμε ένα μαχαίρι στη μέση περίπου του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο) και βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας, βάζοντας όλα τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουμε ένα λείο και σχετικά υγρό μίγμα.
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε ινδοκάρυδο.
Κόβουμε το κέικ σε ορθογώνια κομμάτια ή σε ρόμβους.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από το κέικ, το βουτάμε στη σοκολάτα να καλυφθεί καλά γύρω γύρω και το περνάμε από το ινδοκάρυδο.
Συνεχίζουμε για όλα τα κομμάτια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και είναι έτοιμα.