ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑ’Ι’ΦΙ ΘΕΪΚΌ!!!!!

Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι 38 μάκρος 28 πλάτος και 8 βάθος και βγαίνουν 20 κομμάτια, μπορείτε όμως να κάνετε ποιο μικρό ταψί και να βάλετε τα μισά υλικά, Η να τα κόψετε ποιο μικρά και να βγουν ποιο πολλά… Εμάς επειδή μας αρέσει η κρέμα για το συγκεκριμένο ταψί κάνω μιάμιση δόση κρέμα, τα υπόλοιπα κανονικά..

Υλικά

Μια συσκευασία κανταΐφι

300 γρ. βούτυρο καλό ( εγώ βάζω το Δωδώνη το αγελαδινό η λούρπακτ )

Τριμμένο καρύδι

Σιρόπι 5 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Κρέμα 1 1/2 λίτρο γάλα 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου 5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 3 κρόκους 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 2 βανίλιες ξύσμα λεμονιού

Επικάλυψη 2 φακελάκια γκαρνί αμύγδαλα φιλέ ψημένο προαιρετικά Καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση

Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο και το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού. Όταν κρυώσει το  κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού, κρύο κανταΐφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιει το σιρόπι και να μαλακώσει το κανταΐφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω).. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς. Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά.. Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγί αυτή πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ αν βάλουμε ,εγώ έβαλα καρύδι , η κερασάκια, ή όπως μας αρέσει … Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί…

Καλή Επιτυχία…

Artemis Stamatis

Πηγή