ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ !!!

Υλικά

  • 300 γρ. κανταΐφι
  • 125 γραμμάρια Lurpak λιωμένο
  • 100 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο πλάκα

Σιρόπι

  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη (αν θέλουμε βάζουμε λιγότερη ζάχαρη)
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 2 κουταλιά της σούπας λεμονιού χυμό
  • 1 βανίλια
  • Βράσιμο 4 λεπτά περίπου

Για την επικάλυψη

  • Σαντιγύ 1 φακελάκι garni σκόνη(+1 κούπα γάλα για το χτύπημα και δυο κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη)

Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να βράσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει καλά. Μόλις πάρει βράζει το μίγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε το κρύο μίγμα και αυτό μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα δυο αυγά ολόκληρα και τις δυο κουταλιές βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα. Βράζουμε το σιρόπι 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βάζουμε 300 γρ. κανταιφι σε ένα ταψί. Το ανοίγουμε καλά και ρίχνουμε πάνω του 125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο. Το ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε για ψήσιμο μέχρι να κοκκινήσει στους 180 βαθμούς αντιστάσεις. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι ή αμύγδαλο ή φυστίκι. Ρίχνουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι. Μετά ρίχνουμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Χτυπάμε τη σαντιγή σκόνη garni με το γάλα και την άχνη ζάχαρη. Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και μετά πασπαλίζουμε με μπόλικο καρύδι ή φυστίκι ή αμύγδαλο. Καλή επιτυχία!!

Πηγή