Εκμέκ κανταΐφι όλο γλύκα !!!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κανταΐφι

  • 1 αγελαδινό βούτυρο

Παίρνουμε 500 γραμμάρια κανταΐφι, τα ξανοίγουμε καλά στο ταψί μας και ρίχνουμε 1 αγελαδινό βούτυρο λιωμένο το ανακατεύουμε να πάει παντού σε όλο το κανταΐφι!

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά αντιστάσεις!

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά!

Σιρόπι

  • 750 γραμμάρια ζάχαρη
  • 800 γραμμάρια νερό
  • ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού

Βράσιμο 12 λεπτά

Κρέμα

  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές βιτάμ
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού σαντιγί

Ζεσταίνουμε γάλα ζάχαρη,και ρίχνουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα!

Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο, βανίλια και τους κρόκους!

Μόλις κρυώσει βάζουμε και την σαντιγί απαλά με σπάτουλα!!!

Συναρμολόγηση

Βάζουμε το κανταΐφι σε οποίο σκεύος έχουμε, το σιροπιάζουμε (κρύο κανταΐφι, χλιαρό σιρόπι) ρίχνουμε την κρέμα, απάνω σαντιγί και διακοσμούμε με ότι θέλουμε!!!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή