Εκμέκ κανταΐφι…. δροσερό, μυρωδάτο, πεντανόστιμο..

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο

Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλαουρ
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 πακέτο βούτυρο
  • 6 αυγά,
  • 4 βανίλιες

Σαντιγί

  • 1 κουτί μόρφατ,
  • 2 ασπράδια,
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι άχνη  ή 1 φάκελο garni με 200 ml κρύο γάλα

Σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη

2 κ 1/2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση Πασπαλίζουμε με τριμμένο ωμό φιστίκι Αιγίνης ή φιλέ αμυγδάλου. Η συνταγή βγάζει περίπου 25 με 30 μεγάλα κομμάτια σε μεγάλο ταψί φούρνου (στις φωτο δείχνω τη μισή ποσότητα κ λιγότερο)

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

Ψήνουμε το κανταΐφι και περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο, ψήνουμε στους 160 με 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα όπως με το γλυκο κανταΐφι.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και όταν είναι ελαφρός ζεστό περιχύνουμε το σιρόπι.

Αφού κρυώσουν όλα εντελώς ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το βούτυρο να λιώνει, σε ένα μπολάκι κρατάμε λίγο κρύο γάλα να ανακατέψουμε το κορν φλαουρ και με τα υπόλοιπα υλικό εκτός από τα αυγά τα ενσωματώνουμε όλα μαζί μέχρι να αρχίσει να παχτώνει ανακατευοντας συνεχώς, προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις τα αυγά λίγο λίγο στο μιγμα ανακατευοντας γρήγορα.

Απλώνουμε αμέσως την κρέμα προτού σφίξει εντελώς και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, έπειτα απλώνουμε τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.

Πασπαλίζουμε με ότι θέλουμε, εγώ συνιστώ το Αιγίνης δίνει άλλη γεύση και χρώμα..

Καλή επιτυχία!!

Pigi Staboulou

Πηγή