«Είναι εύκολο να αλλάξω μόνη μου ταπετσαρία στις παλιές πολυθρόνες μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυρία Κατερίνα Αθανασίου από την Κύπρο έχει πρόβλημα με το ύφασμα μιας πολυθρόνας το οποίο σκίστηκε κατά λάθος. Συγκεκριμένα θέλει να μάθει, «Μπορώ να αλλάξω μόνη μου την ταπετσαρία της πολυθρόνας μου για να γλιτώσω χρήματα;»

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται υπάρχει τρόπος να αλλάξετε μόνοι σας την ταπετσαρία της πολυθρόνας σας. Η διαδικασία χρειάζεται λίγη προσοχή αλλά ακολουθώντας τα βήματα που θα σας πούμε, μπορείτε να κάνετε την πολυθρόνα σας και πάλι καινούργια.

Καταρχάς ξεκινήστε βρίσκοντας ένα ύφασμα που να σας αρέσει πολύ και να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου που θα βάλετε την πολυθρόνα. Συνεχίστε αφαιρώντας το παλιό ύφασμα από την πολυθρόνα σας με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού καρφωτικού.

Αν η πολυθρόνα σας είναι παλιά και το μαξιλάρι της έχει «κάτσει», καλό θα είναι να το ενισχύσετε προσθέτοντας ένα μεγάλο κομμάτι βάτας από πάνω. Στερεώστε το με προσοχή χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό καρφωτικό.

Συνεχίστε μετρώντας το καινούργιο σας ύφασμα πάνω στην πολυθρόνα. Προσέξτε να μην τεντωθεί πάρα πολύ και παραμορφωθεί το σχέδιό του. Πάρτε ένα ειδικό ψαλίδι από κατάστημα με είδη ραπτικής και κόψτε το ύφασμά σας με ακρίβεια.

Στερεώστε το ύφασμα με μικρά καρφιά ακριβώς πάνω από το σκελετό καρφώνοντάς τα με το ηλεκτρικό καρφωτικό. Καθώς θα σταθεροποιείται το ύφασμα αφαιρείτε σιγά-σιγά τα καρφιά με το καρφωτικό.

Τέλος, για να καλύψετε την ένωση του σκελετού με το ύφασμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδόνι ντυμένο με το ίδιο ύφασμα. Για να το βάλετε θα χρειαστείτε ένα ηλεκτρικό πιστόλι θερμοκόλλησης.

Δείτε και το σχετικό βιντεάκι μιας και στην Αρχαία Κίνα έλεγαν ότι ένα βίντεο είναι ίσο με χίλιες λέξεις.

Πηγή