Εάν βάλετε ένα Λάχανο πάνω στο Στήθoς σας, θα δείτε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Το πρήξιμο, ο πόνος και η δυσφορία στο στή8ος είναι κάτι που ξέρουν πολλές γυναίκες που έγιναν πρόσφατα μητέρες. Είτε θηλάζει, είτε τραβάει γάλα με αντλία, είτε κόβει σιγά σιγά τον θηλασμό, η μητέρα βλέπει το στή8ος της να γίνεται μεγαλύτερο, πιο βαρύ, ζεστό και άβολο.

Είναι φυσιολογικό να είναι γεμάτο τις πρώτες μέρες μετά την γέννα, αλλά το υπερβολικό πρήξιμο μπορεί να πονάει και συχνά προκαλείται επειδή παρέλειψε να ταΐσει το μωρό, ή άλλαξε το ωράριο του.

Ο συχνός θηλασμός βοηθά στην αποφυγή του πρηξίματος, αλλά αν το μωρό θηλάζει συχνά και παίρνει βάρος, χρειάζονται επιπλέον μέτρα για την ανακούφιση του πρηξίματος και του πόνου.

βάλετε ένα Λάχανο πάνω στο Στήθoς 2

Μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του πρηξίματος του στήθους:

Αν και ακούγεται παράξενο, μια φυσική θεραπεία που είναι αποτελεσματική, απλή και οικονομική είναι το λάχανο. Το λάχανο σαν κρύα κομπρέσα για το στήθoς που πονάει συμβάλλει στην μείωση του πρηξίματος και ανακουφίζει την πόνο.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι αν υπάρχει κάποια ιδιότητα στο ίδιο το λάχανο ή αν η θεραπεία πιάνει επειδή τα φύλλα του λάχανου λειτουργούν σαν κρύες κομπρέσες, αλλά όπως και να έχει είναι φυσικό, αποτελεσματικό και ακίνδυνο.

Το λάχανο περιέχει σημαντικές ποσότητες πολυφαινόλης που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κάτι που ίσως εξηγεί τις ανακουφιστικές του ιδιότητες.

βάλετε ένα Λάχανο πάνω στο Στήθoς 3

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

1. Βάλτε το λάχανο στη ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο ή πράσινο λάχανο, απλά το κόκκινο μπορεί να αφήσει σημάδια ή να λερώσει το σουτιέv ή τα ρούχα σας.

2. Όταν κρυώσει, βγάλτε τα εξωτερικά φύλλα και πετάξετε τα.

3. Βγάλτε δύο φύλλα και βάλτε το υπόλοιπο λάχανο στο ψυγείο.

4. Πλύντε τα φύλλα με κρύο νερό και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά.

5. Κόψτε το κοτσάνι από το κέντρο κάθε φύλλου έτσι ώστε να καλύπτει το στήθoς σας εκτός από τις θηλές.

6. Τοποθετήστε τα πάνω στο στήθoς σας σαν να ήταν κρύες κομπρέσες. Μπορείτε να φορέσετε το σουτιέv σας για να τα στερεώσετε στην θέση τους.

7. Αφήστε τα στο στήθoς σας για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και μετά βγάλτε τα.

8. Επαναλάβετε σε περίπτωση που συνεχίζετε να πονάτε ή να είστε πρησμένη.

Οι κομπρέσες λάχανου μπορεί να μειώσουν το γάλα, κάτι που είναι χρήσιμο σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε τον θηλασμό. Καλό θα ήταν να το κάνετε σταδιακά, αλλά αν πρέπει να απογαλακτίσετε το μωρό σας απότομα, τότε το λάχανο μπορεί να σας βοηθήσει. Αν σταματήσετε απότομα, μπορεί να προκληθεί πόνος και πρήξιμο στο στήθος. Το λάχανο βοηθά στην μείωση του πρηξίματος και της ποσότητας του γάλακτος

.βάλετε ένα Λάχανο πάνω στο Στήθoς 4

Πότε να σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε:

Καλό θα ήταν να σταματήσετε όταν το στήθος σας αρχίσει να νιώθει καλύτερα και το πρήξιμο έχει υποχωρήσει.

Δείτε στο βίντεο πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάχανο για να ανακουφίσετε το πρήξιμο και τον πόνο από άλλα σημεία του σώματος!

Πηγή: fanpage

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *