Δροσερή τάρτα ροδάκινου με σπέσιαλ κρέμα πατισερί και μπισκότα πτι μπερ και γεμιστά με σοκολάτα!!!

Υλικά για την βάση

  • 1 κούπα τριμμένο μπισκότο Πτι Μπερ
  • 1 και μισή κούπα τριμμένο μπισκότο γεμιστό σοκολάτας
  • 2/3 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2/8 της κούπας ζάχαρη
  • μισή κούπα ψιλοκομμένο καρύδι

Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί στο μπολ,και τα τοποθετούμε στο τσέρκι 28 cm,το πατάμε καλά με την παλάμη μας κάτω και πλαγιά και το βάζουμε ψυγείο να παγώσει!

Κρέμα πατισερί

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 500 ml γάλα
  • 50 γραμμάρια κορν φλαουρ
  • 1 βανίλια
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους,ζάχαρη, κορν φλαουρ!

Ζεσταίνουμε το γάλα, παίρνουμε λίγο γάλα και ρίχνουμε στα αυγά αυτό το μείγμα αυγών το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε να πήξει!

Αφήνουμε να κρυώσει!

Χτυπάμε την κρέμα.γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε στην κρύα κρέμα απαλά με μια.σπάτουλα!

Την τοποθετούμε πάνω στην ζύμη τάρτας!

Διακοσμούμε με κομπόστα ροδάκινο!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή