Δοκιμάσαμε 6 Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί ΧΩΡΙΣ ανοιχτήρι και ΙΔΟΥ τα Τραγικά Αποτελέσματα!

Σας αρέσει το κρασί;

Σε όλους μας έχει τύχει να θελήσουμε να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί, αλλά να μην έχουμε τιρμπουσόν. Μία συντάκτρια του BuzzFeed αποφάσισε να δοκιμάσει 6 δημοφιλή κόλπα και αυτή είναι η εμπειρία της.

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 2

Σε όλους μας έχει τύχει να θελήσουμε να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί, αλλά να μην έχουμε τιρμπουσόν. Μία συντάκτρια του BuzzFeed αποφάσισε να δοκιμάσει 6 δημοφιλή κόλπα και αυτή είναι η εμπειρία της.

Οι κανόνες

1. Θα χρησιμοποιήσει το ίδιο φτηνό κρασί για κάθε πείραμα. 2. Θα προσπαθήσει το κάθε κόλπο για 30 λεπτά και αν περάσει ο χρόνος χωρίς αποτέλεσμα, τότε μπορεί να τα παρατήσει. 3. Προφανώς θα πιεί το κρασί που άνοιξε.

1. Το κόλπο με το παπούτσι

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 3

“Φαίνεται σχετικά εύκολο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το κάτω μέρος του μπουκαλιού σε ένα παπούτσι και να το χτυπήσεις στον τοίχο. Καλό θα ήταν να το τυλίξεις με μια πετσέτα, αν και εγώ το ξέχασα. Είδα τον αρραβωνιαστικό μου να το κάνει και σαν δυνατή, ανεξάρτητη γυναίκα, ήθελα να βεβαιωθώ ότι κι εγώ μπορώ να το κάνω.”

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 4

Αποτέλεσμα:

“Ήταν πιο δύσκολο και χωρίς αποτέλεσμα με τα αθλητικά μου. Δοκίμασα μια μπότα με ξύλινο πάτο και έκανε πολύ δυνατό θόρυβο. Ήταν κουραστικό, αλλά τουλάχιστον ο φελλός κουνιόταν λίγο λίγο. Μαζί με τα διαλείμματα μου πήρε μιάμιση ώρα, αλλά έπιασε. Έπεσε λίγο κρασί στο πάτωμα όμως.”

“Συνολικός χρόνος: περίπου μιάμιση ώρα

Δυσκολία: 10/10

Ποσότητα κρασιού που χάθηκε: περίπου το ένα τέταρτο του μπουκαλιού.”

2. Το κόλπο με το στιλό

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 5

“Μέθοδος: Απλά σπρώχνεις τον φελλό προς τα μέσα με ένα στιλό.”

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 6

Αποτέλεσμα:

“Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που τα καταφέρνει με αυτό το κόλπο. Ίσως τα παράτησα πολύ νωρίς. Ίσως δεν το ήθελα πολύ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι προσπάθησα 20 φορές μάταια – δεν κουνήθηκε ούτε λίγο. Έκλαιγα στο πάτωμα χωρίς το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να με παρηγορήσει: το κρασί μου.”

“Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Δυσκολία: 11/10, λόγω της συναισθηματικής δυσκολίας του να μην μπορώ να κάνω κάτι που οι άλλοι θεωρούν εύκολο

Ποσότητα κρασιού που χάθηκε: καθόλου”

3. Το κόλπο με τους συνδετήρες

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 7

“Μέθοδος: Φαίνεται λογικό. Βάζεις δύο συνδετήρες στον φελλό και τους στρίβεις έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα γάντζο. Μετά βάζεις ακόμα έναν συνδετήρα από πάνω και τραβάς. Εύκολο, σωστά; ΛΑΘΟΣ.”

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 8

Αποτέλεσμα:

“Μπορεί κάποιος να καταφέρνει να σφηνώσει συνδετήρες εκεί μέσα, αλλά δεν είναι εύκολο. Επίσης, αγόρασα συνδετήρες γιατί δεν είχα σπίτι μου. Τέλος πάντων. Ήταν αποτυχία. Δεν έπιασε, δεν θα το ξαναδοκίμαζα.”

“Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Δυσκολία: 10/10

Ποσότητα κρασιού που χάθηκε: καθόλου”

4. To κόλπο με την βίδα και το κλειδί

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 9

“Μέθοδος: Αντί για τιρμπουσόν, βρίσκεις μια βίδα και την σπρώχνεις προς τα μέσα με κάποιο τρόπο. Το κλειδί (ή σφυρί, αν το έχεις) χρησιμοποιείται για να τραβήξεις τον φελλό και να τον βγάλεις.”

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 10

Αποτέλεσμα:

“Τα καλά νέα: το κρασί βγήκε έξω. Τα κακά νεα: πήγε παντού. Δεν τα κατάφερα με το κλειδί. Η βίδα μπήκε μέσα αλλά δεν έβγαινε όσο κι αν τραβούσα. Ίσως είμαι απλά αδύναμη, αλλά έτσι είναι και ο μέσος άνθρωπος! Μετά δοκίμασα και το σφυρί, αλλά η πίσω πλευρά ήταν πολύ μικρή για την βίδα.

Έτσι, μετά έκανα κάτι ηλίθιο που σχεδόν δεν ήθελα να δημοσιεύσω. Χτύπησα την βίδα με το σφυρί και άρχισε να πιάνει. Προφανώς, αν χτυπήσεις ένα γυάλινο μπουκάλι κρασί σε ξύλινη επιφάνεια, τότε θα σπάσει. Αλλά δεν το σκέφτηκα και χτύπησα πολύ δυνατά. Μετά από λίγο: ΜΠΑΜ. Κρασί παντού.”

“Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Δυσκολία: 3/10

Ποσότητα κρασιού που χάθηκε: στην κυριολεξία όλο”

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 11

5. Το κόλπο με το ψαλίδι

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 12

“Μέθοδος: Απλά βάζεις τη μία άκρη του ψαλιδιού στον φελλό και το χρησιμοποιήσεις σαν χερούλι για να τον τραβήξεις.”

Αποτέλεσμα:

“Αυτό έπιασε, αλλά όχι με την μέθοδο αυτή. Όταν έβαλα μέσα στον φελλό το ψαλίδι κατάλαβα ότι θα γινόταν καταστροφή αν το τραβούσα και αντί γι’αυτό άρχισα να σκαλίζω τον φελλό. Άνοιξα μια τρύπα και νόμιζα ότι θα μπορούσα να βγάλω απλά το κρασί, αλλά κολλούσαν κομμάτια από τον φελλό. Τελικά τον έσπρωξα προς τα μέσα και το κρασί εκτοξεύθηκε παντού.” “Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

Δυσκολία: 3/10

Ποσότητα κρασιού που χάθηκε: περίπου ένα τέταρτο του μπουκαλιού”

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 13

6. Το κόλπο με το κλειδί

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 14

“Στο βίντεο που είδα φαινόταν απλό. Βάζεις το κλειδί σου πλάγια και μετά το γυρνάς.”

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 15

Αποτέλεσμα:

“Αυτό με αναστάτωσε περισσότερο από όλα: ήταν αδύνατο να βάλω τα κλειδιά μου στον φελλό τόσο εύκολα όσο το βίντεο. Δοκίμασα ό,τι κλειδί είχα. Δεν ξέρω, ίσως ο τύπος στο βίντεο είχε πολύ αιχμηρό κλειδί. Αν ήταν έτσι, τότε που το βρήκε; Υποψιάζομαι ότι θα έπιανε αν είχα σκαλίσει τον φελλό όπως με το ψαλίδι, αλλά μάταια. Ήμουν πολύ κουρασμένη.”

“Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Δυσκολία: 12/10, μετρώντας και πάλι την συναισθηματική δυσκολία

Ποσότητα κρασιού που χάθηκε: μη διαθέσιμο”

Νικητής: Το παπούτσι

“Αν και είχε μερικά μειονεκτήματα (παίρνει πολλή ώρα, κάνει πολύ φασαρία και χρειάζεται παπούτσι με ξύλινο πάτο), ήταν το μόνο κόλπο που έπιασε και δεν γέμισε το κρασί από κομμάτια φελλού.”

Κόλπα για να ανοίξουμε ένα Μπουκάλι Κρασί 16

“Το κυριότερο συμπέρασμα μου: Να θυμόμαστε όλοι να αγοράζουμε κρασί με βιδωτό καπάκι καλύτερα.”

Πηγή