ΔΙΑΙΤΑ: Το κατάλληλο μενού για να διώξεις το λίπος και να αποκτήσεις τέλεια γράμμωση

Πας σχεδόν καθημερινά στο γυμναστήριο, κάνεις όλες τις ασκήσεις που υπόσχονται να “χτίσουν” το σώμα σου και φτάνεις κάθε φορά τον εαυτό σου στα άκρα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν βλέπεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα ή έστω αυτή τη μικρή αλλαγή που θα σου δώσει ώθηση να μείνεις πιστή στο στόχο σου. Νομίζω πως έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. Όπως σου έχω αναφέρει αρκετές φορές φίλη του TLIFE, το κομμάτι της διατροφής καταλαμβάνει το 60% της προσπάθειας που κάνεις.

Όχι, δεν θα σε αφήσω αβοήθητη! Απευθύνθηκα στον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Θαλή Παναγιώτου, με σκοπό να μας δώσει μια δίαιτα που υπόσχεται να φέρει στο σώμα σου την ιδανική γράμμωση, σε συνδυασμό με τη γυμναστική φυσικά. Το χαρακτηριστικό της είναι τα συχνά γεύματα που προσφέρουν ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ από την άλλη οι πηγές πρωτεΐνης έχουν στόχο να τονώσουν τους μύες σου και φυσικά να σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο να αποκτήσεις επιτέλους sexy κοιλιακούς, καλλίγραμμα πόδια και ένα σώμα που θα ζήλευαν όλοι. Πάμε να δούμε…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  • Να πίνεις τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως.
  • Να αποφεύγεις να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το φαγητό.
  • Να μασάς αργά την τροφή και να ξεκινάς πάντα από την σαλάτα.
  • Να αποφεύγεις το πολύ αλάτι.
  • Να προσέχεις τις ποσότητες των γευμάτων.

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Πηγή