Δεν είχε χρήματα να αγοράσει σπίτι και αποφάσισε να το φτιάξει μόνος του! – Δείτε το αποτέλεσμα…

Ο Jason Miles ξόδευε περίπου 1.000 δολάρια το μήνα στο ενοίκιο για να ζει σε ένα υπόγειο διαμέρισμα 55 τετραγωνικών μέτρων στο Nashville του Tennessee. Το μέσο κόστος του ενοικίου είχε αυξηθεί περίπου 70 τοις εκατό τα τελευταία έξι χρόνια από 872 δολάρια σε 1.242 δολάρια, οπότε ήρθε η ώρα να αγοράσει ένα δικό του σπίτι.

Ωστόσο, η διαδικασία της προσπάθειας να βρεθεί ένα κατάλληλο σπίτι στην περιοχή τιμών που επιθυμούσε ήταν εξαιρετικά απογοητευτικό.

«Το 2015 το έχω περάσει ψάχνοντας για να αγοράσω σπίτι, αλλά όλα ήταν πολύ ακριβά, δήλωσε στη Living Country.

Δεν ήθελε να απογοητευτεί και να χαλάσει το όνειρό του να γίνει ιδιοκτήτης σπιτιού. Ήξερε λοιπόν ότι έπρεπε να γίνει δημιουργικός.

«Ως ντόπιος του Νάσβιλ, ξέρω ότι την περιοχή μου την προτιμούν οι άνθρωποι της πόλης, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από άλλα μέρη της χώρας όπου το κόστος ζωής είναι υψηλότερο.

Πολλοί έρχονται εδώ με προσοδοφόρες προσφορές εργασίας στο χέρι. Περιττό να πούμε ότι μπορούν εύκολα να πληρώσουν κατοικίες. Για όσους από εμάς είμαστε εδώ, όμως, δεν είναι τόσο απλό.»

Έτσι, αποφάσισε ότι θα χτίσει ένα μικροσκοπικό σπίτι που ήταν μεγαλύτερο από το υπάρχον διαμέρισμα του, αλλά θα μπορούσε να φιλοξενήσει τα όνειρα του.

Ο Μiles ήθελε να χτίσει ένα σπίτι 70 τετραγωνικών μέτρων και όχι κάτι πολύ μικρότερο ή ίσως κάτι σε τροχούς. Χρησιμοποίησε ένα τσιμεντένιο πατάρι έτσι ώστε το σπίτι να έχει ύψος και να φαίνεται μεγαλύτερο.

Βασικά έμαθε πώς να χτίσει το σπίτι του από τα βίντεο στο YouTube και δούλευε 18 ώρες την ημέρα και το Σάββατο και την Κυριακή για να καταφέρει να το τελειώσει.

«Το σπίτι μου είναι σίγουρα ένα έργο τέχνης και αγάπης και ξόδεψα πολύ αίμα, δάκρυα και ιδρώτα για να το τελειώσω», εξηγεί.

Τώρα εξοικονομεί περίπου 300 δολάρια το μήνα από το ενοίκιο και 20.000 δολάρια σε τόκους επί του οικόπεδου που αγόρασε για 15ετή υποθήκη αντί για υποθήκη 30 ετών.

Το σπίτι του έχει εκτιμηθεί σε 40.000 δολάρια που είναι υψηλότερο ποσό από αυτό που κατέβαλε για να το δημιουργήσει. Έτσι, έχει ήδη κερδίσει και έχει ένα αξιολάτρευτο μικρό και αποκλείστηκα δικό του σπίτι.

Το σπίτι του περιλαμβάνει μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ένα μπάνιο, μια πλήρη κουζίνα, ένα τραπέζι για φαγητό, ένα σαλόνι και ένα χώρο για τον μουσικό του εξοπλισμό και για να παίζει. Πηγή