Δείτε 9 σοβαρούς λόγους για να πιείτε το ελαιόλαδο με άδειο στομάχι κάθε πρωί. Δεν είχαμε ιδέα!

Το ελαιόλαδο περιέχει πολλά μακροθρεπτικά συστατικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνες. Είναι ένα πολύτιμο προϊόν για την υγεία μας.

Σας κάναμε μια λίστα με τους πιο πειστικούς λόγους για να πιείτε το ελαιόλαδο. Απλά πάρτε ένα κουτάλι σούπας με άδειο στομάχι. Και στο τέλος του άρθρου, υπάρχει μια επιπλέον πρόταση που θα φανεί χρήσιμη σε κάθε γυναίκα!

9. Για να θεραπεύσετε το παχύ έντερο

Το ελαιόλαδο προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που οδηγούν σε καρκίνο. Βελτιώνει επίσης τη βατότητα του παχέος εντέρου και παρέχει ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

8. Για να αποκτήσετε καλύτερο δέρμα, μαλλιά, νύχια και οστά

Το ελαιόλαδο είναι επίσης επωφελές για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Μαλακώνει, επισκευάζει, θρέφει, ενυδατώνει και προάγει την ανάπτυξη των νυχιών και των τριχών. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν μάσκα για τα μαλλιά ή το δέρμα, αλλά το ελαιόλαδο θα είναι πιο χρήσιμο εάν ληφθεί εσωτερικά.

7.Για να καθαρίσετε το συκώτι

Το συκώτι εκτελεί μια πολύ σημαντική λειτουργία για το σώμα μας: καθαρίζει όλα τα εσωτερικά μας συστήματα. Αλλά μερικές φορές πρέπει να αποτοξινώνουμε το ίδιο το συκώτι, και μπορείτε να το κάνετε αυτό με το ελαιόλαδο!

Για καλύτερο αποτέλεσμα , αναμίξατε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το χυμό του 1/3 λεμονιού σε ένα ποτήρι και καταναλώστε το.

6. Να χάσεις βάρος

Το ελαιόλαδο περιέχει μια τεράστια ποσότητα λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ένα πιο υγιές είδος λίπους που μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση πληρότητας. Είναι η καλύτερη αντικατάσταση του βουτύρου.

5. Για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Τα λιπαρά οξέα στο ελαιόλαδο παίζουν σημαντικό ρόλο σε διάφορες λειτουργίες ανοσίας. Μεταξύ αυτών, η ρύθμιση και η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και ακόμη και η θεραπεία των αυτοάνοσων ασθενειών.

4. Να προστατέψετε την καρδιά

Υπάρχουν 2 τύποι χοληστερόλης: LDL (το κακό είδος) και HDL (το καλό είδος). Η HDL απομακρύνει την LDL. Πώς μπορούμε να αυξήσουμε το επίπεδο HDL στο σώμα μας; Ένας τρόπος είναι μια μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει δημητριακά, λαχανικά, φρούτα και ελαιόλαδο.

3. Για να μειώσετε τη φλεγμονή

Το ελαιόλαδο λειτουργεί όπως το ιβουπροφαίνη για τη μείωση των φλεγμονών στο σώμα. Έρευνες έδειξαν ότι 3,4 κουταλιές ελαιόλαδου δρουν αποτελεσματικά όσο το 10% της δόσης ιβουπροφαίνης. Αλλά είναι μια πιο φυσική θεραπεία.

2. Για να ελέγχετε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα

Το ελαιόλαδο μειώνει σημαντικά τη χοληστερόλη και το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι το ελαιόλαδο είναι πολύ χρήσιμο για τους διαβητικούς και για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

1. Να προστατέψετε τον εγκεφάλο

Το ελαιόλαδο βοηθά τον εγκέφαλό μας, ο οποίος χρειάζεται πολύ οξυγόνο (σχεδόν το 20% της πρόσληψης) και πάσχει από ελεύθερες ρίζες. Αποτρέπει επίσης την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ και τη διανοητική παρακμή , ενισχύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Πηγή