Δείτε Πώς θα Πλέξετε Αυτή την Κουβέρτα Μέσα σε 1 Μέρα

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά είναι εφικτό!

Ο χειμώνας είναι μπροστά μας και σιγά-σιγά βγαίνουν τα χειμωνιάτικα ρούχα και στρώνονται τα χαλιά. Η ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού τις κρύες μέρες είναι ό,τι καλύτερο και οι κουβέρτες βγαίνουν και αυτές από τα σελοφάν τους για να την ενισχύσουν. Ωστόσο, αν οι παλιές σας κουβέρτες είναι φθαρμένες ή θέλετε μια αλλαγή δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυτή την καταπληκτική πλεκτή κουβέρτα.

DIY: Δείτε Πώς θα Πλέξετε Αυτή την Κουβέρτα Μέσα σε 1 Μέρα 2

Σε μια μέρα θα είναι έτοιμη.

Οι πλεκτές κουβέρτες είναι η νέα τάση της μόδας, μας αρέσουν πολύ και θα χρειαστείτε λιγότερο από 1 μέρα για να την ολοκληρώσετε!

Για να φτιάξετε την πλεκτή σας κουβέρτα, καταρχάς, θα χρειαστείτε κυκλικές βελόνες. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη στο εμπόριο. Διαλέξτε βελόνες με μεγάλη διάμετρο ή με τη διάμετρο που επιθυμείτε. Έχετε υπόψην σας πως όσο μικρότερη είναι η διάμετρος της βελόνας, τόσο περισσότερο χρόνο θα σας πάρει να πλέξετε την κουβέρτα σας.

DIY: Δείτε Πώς θα Πλέξετε Αυτή την Κουβέρτα Μέσα σε 1 Μέρα 3

Μπορείτε να την φτιάξετε σε ό,τι χρώμα θέλετε.

Επιλέξτε ένα πολύ χοντρό νήμα, κατάλληλο για χαλιά και για χοντρές κουβέρτες και προμηθευτείτε αρκετό. Πλέξτε το νήμα σας κανονικά πάνω στις βελόνες. Δεν έχει σημασία που οι βελόνες είναι κυκλικές, εσείς ακολουθείτε την ίδια τεχνική που θα ακολουθούσατε αν οι βελόνες σας ήταν ίσιες.

Ρίξτε τους πόντους σας στις βελόνες και αφήστε τους να πέσουν στο καλώδιο που περισσεύει.

DIY: Δείτε Πώς θα Πλέξετε Αυτή την Κουβέρτα Μέσα σε 1 Μέρα 4

Μια πλεκτή κουβέρτα από τα χεράκια σας είναι το τέλειο δώρο για τους φίλους σας.

Κρατήστε την άκρη της βελόνας με τους πόντους στο αριστερό σας χέρι και με το δεξί κρατήστε την ελεύθερη βελόνα.

Δουλέψτε τους πόντους έναν-έναν, κατά μήκος.

DIY: Δείτε Πώς θα Πλέξετε Αυτή την Κουβέρτα Μέσα σε 1 Μέρα 5

Όσο πιο χοντρή είναι η βελόνα τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσετε την κουβέρτα σας.

Για να περάσετε στη δεύτερη σειρά, αλλάξτε τις βελόνες, ώστε η βελόνα πάνω στην οποία δουλεύετε να είναι στο αριστερό σας χέρι και η ελεύθερη βελόνα στο δεξί.

Χρησιμοποιήστε το βίντεο που ακολουθεί για να σας βοηθήσει.

Η κουβέρτα σας είναι έτοιμη για χρήση τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να σκεπαστείτε κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά και ένα απόγευμα που θέλετε να χαλαρώσετε στον καναπέ σας!

via