Δάσκαλος έβαλε παιδί με καρκίνο να κάθεται μόνο του στην τάξη επειδή νόμιζε πως η ασθένειά του είναι «κολλητική»

Ένας δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη νοτιοανατολική Κίνα έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού κατηγορήθηκε ότι έκανε διακρίσεις εναντίον ενός μαθητή που πάσχει από καρκίνο.

Ο 13χρονος Xiaozhou, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με μη-Hodgkin λέμφωμα, κάθισε ξεχωριστά από τους συμμαθητές του και δεν του επιτράπηκε να δώσει εξετάσεις επειδή ο δάσκαλός του πίστευε ότι η ασθένειά του ήταν μεταδοτική, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ.

 

Το αγόρι μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Quanzhou της επαρχίας Fujian, για να είναι πιο κοντά με το νοσοκομείο που ανέλαβε τη χημειοθεραπεία του.

Ο πατέρας του παιδιού, κος Zhou Xiongying, άρχισε να κάνει δηλώσεις στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης όταν ο Xiaozhou του εξήγησε γιατί δεν του επετράπη να συμμετάσχει στις εξετάσεις, σύμφωνα με το Strait News.

Ο μαθητής είπε ότι ο δάσκαλός του, του απαγόρευσε να καθίσει μαζί με άλλους μαθητές στην τάξη και να δώσει εξετάσεις, επειδή νόμιζε πως η ασθένειά του είναι μεταδοτική. Ο Xiaozhou είχε ήδη χάσει τρεις εξετάσεις.

Τα βίντεο και οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το αγόρι να κάθεται σε ένα θρανίο που έχει κάποια απόσταση από την υπόλοιπη τάξη.

“Μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του γιου μου κατά τη διάρκεια του μαθήματος; Είναι αναγκασμένος να καθίσει εκεί σαν ανόητος. Είναι τόσο λυπηρό αυτό που συνέβη,” είπε ο πατέρας του παιδιού.

Ο πατέρας πρόσθεσε ότι ο γιος του δεν ανέφερε ποτέ τίποτα, επειδή δεν ήθελε να ανησυχεί την οικογένειά του.

Ο Zhou διαγνώστηκε με μη-Hodgkin λέμφωμα πριν από ένα χρόνο, αλλά μετά από χημειοθεραπείες, ο γιατρός του του είπε πως ο καρκίνος ήταν σε ύφεση.

Ο δάσκαλος, ο οποίος ήταν επίσης υποδιευθυντής του σχολείου, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Παιδείας.

“Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε για την άδικη μεταχείριση ενός μαθητή σε δημοτικό σχολείο και ξεκίνησε αμέσως έρευνα. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα,” ανέφερε η δήλωση.

Το περιστατικό προκάλεσε οργή στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με πολλούς χρήστες να καταδικάζουν τη συμπεριφορά του δασκάλου.

“Ο δάσκαλος όχι απλά δεν έχει λογική, δεν έχει ούτε την ελάχιστη ενσυναίσθηση,” είπε ένας χρήστης. “Δεν είναι άξιος να λέγεται δάσκαλος.”

“Καημένο μου αγόρι. Μετά από τόσες κακουχίες και χημειοθεραπείες, κατέληξε να υφίσταται διακρίσεις. Πόσο λυπημένος πρέπει να ένιωθε!” δήλωσε ένας άλλος χρήστης.

Πηγή