Γυναίκα συνελήφθη επειδή άκουγε Βέρντι δυνατά επί 16 ώρες την ημέρα για 16 χρόνια

H ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στην πόλη Štúrovo στη Σλοβακία βρίσκεται υπό κράτηση, καθώς δεν παραβίασε απλώς τους όρους κοινής ησυχίας, αλλά για πάνω από μία δεκαετία άκουγε στη διαπασών μια άρια από την όπερα «Il trovatore” του Βέρντι.

Συγκεκριμένα, η Éva N. (αυτά είναι τα στοιχεία της που δόθηκαν στη δημοσιότητα), κάθε μέρα, από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ την άρια «Ciel!… Non M’inganna” από τη συγκεκριμένη όπερα του Βέρντι και πάντα σε εκτέλεση του Πλάθιντο Ντομίνγκο. Όλο αυτό επί 16χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον τοπικό Τύπο η 15ετία -και βάλε- υποχρεωτικής ακρόασης όπερας για τους γείτονες ξεκίνησε όταν η γυναίκα ενεπλάκη σε μια διαμάχη -μεταξύ γειτόνων πάντα- για τα γαβγίσματα του σκύλου ενός από αυτούς.

Ας σημειωθεί ότι το 2015 ο δήμαρχος της πόλης είχε εκδώσει διαταγή με την οποία σχεδόν φωτογραφικά απαγόρευε την παραβίαση των κανονισμών περί κοινής ησυχίας ειδικά από μουσική και δη όπερα και τότε η γυναίκα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, εναντίον αυτής της διαταγής.

Pani Éva zo Štúrova sa po dva a pol roku rozhodla, že svoj dom opäť premení na hlučný. Opäť ruší susedov počúvaním opery. Mestská polícia tam cez deň aj v noci chodí priebežne merať decibely.

Gepostet von Drahu Dobrovicsová TV JOJ am Donnerstag, 21. September 2017

Τότε είχε για λίγο αναγκαστεί να σταματήσει να παίζει τη συγκεκριμένη άρια, διάλειμμα που κράτησε για περίπου δύο χρόνια, μέχρι που επανήλθε στη γνωστή της συνήθεια πριν από λίγους μήνες.

Πριν από λίγες μέρες συνελήφθη και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Με στοιχεία από BBC